Terug naar alle nieuwsberichten

FutureMe-event Luzac Amsterdam: Als je in beweging blijft, komt het goed!

 

Vrijdag 12 april organiseerde Luzac College Amsterdam het jaarlijkse FutureMe-event voor examenleerlingen. Een dag in het teken van hun toekomst! Negen sprekers inspireerden ze met hun loopbaanverhalen en alle bijbehorende afslagen. Die illustreerden: ‘Als je in beweging blijft, komt het goed!

Examenkandidaten kijken uit op een nieuwe levensfase. Sommigen hebben hun inschrijving via Studielink zonder twijfel voltooid: geneeskunde om hartchirurg te worden, business studies voor dat gedroomde ondernemerschap of een opleiding tot geschiedenisdocent. Maar er is ook een kans dat je jouw toekomstdroom nog niet helemaal voor ogen hebt. En dat is niet gek, want je bent nog harstikke jong! De wereld ligt voor je open en je kunt alle kanten op. Ook na je eerste studiekeuze, baan of gap year.

Dat kunnen we wel vertellen, maar op het FutureMe-event ervaarden de leerlingen het zelf! Toen de leerlingen om 13.30 uur binnendruppelden, wisten ze nog niet wat voor een leuke, inspirerende dag ze te wachten stond. Maar tijdens de eerste ronde van sprekers zag je hun enthousiasme groeien! En toen ze van lokaal switchten om naar het volgende loopbaanverhaal te luisteren, zat de sfeer er goed in. Leerlingen ontdekten niet alleen hoe het is om directeur, coach, fractielid of majoor te zijn. Ze ervaarden dat een carrière vaak helemaal niet eindigt op hetzelfde pad als waar de eerste studiekeuze begint. Ze beseften dat ook zij verschillende wegen kunnen inslaan om te ontdekken wat ze willen. Dat inspireert ze niet alleen, het geeft ook vertrouwen!

Welke dromen, dilemma’s en successen werden zoal gedeeld?

Cherie Offenberg besloot na haar vwo-examens in 2016 op wereldreis te gaan; ze wist namelijk niet wat ze wilde studeren. Die verlengde ze vervolgens door in Thailand aan de slag te gaan in de hotelindustrie. Toen ze deze branche in Nederland wilde verkennen, gooide corona roet in het eten. Dat bracht haar in de financiële wereld, waar ze eigenlijk altijd al interesse in had. Haar duale-accountancy-studie aan de Nyenrode Business Universiteit was het startpunt, inmiddels werkt ze als Senior Assistent Audit.

Fleur Kieft combineerde haar hockeycarrière met haar studie Communicatiewetenschap aan de UvA. De geboren Amsterdammer heeft 11 jaar in Singapore en België gewoond en in de topsport veel meegemaakt. Een mooie ontwikkeling en nieuwe inzichten brachten haar tot een nieuwe carrière. ‘’Vele jaren Nederlands Jeugd en Nederlands Elftal hebben mij geleerd wat het is om door te zetten, af te zien, samen te werken, om te gaan met druk en flexibel te zijn. Met name in mijn topsportleven ben ik erachter gekomen hoe belangrijk mentale gezondheid is. Daar wilde ik wat mee doen! Ik volgde vanaf 2012 de hbo-opleiding Leergang Professioneel Coach. Het begin van mijn coaching carrière.’’

Majoor J.P Paauwe voelt zich nu helemaal op zijn plek bij de Krijgsmacht, maar op zijn 17e had hij nog geen idee van wat hem te wachten stond. Hij zag zichzelf niet in een studentenkamer in Groningen, maar hield wel veel van hardlopen en survival runs. Hij besloot zich daarom in te schrijven bij Korps Mariniers en tekende daarmee voor een grote, onverwachte omslag. Omgaan met autoriteit, om 06:00 uur opstaan, constant geschreeuw tijdens zware trainingen: zijn leven verschilde ineens sterk van zijn vrienden en wat hij was gewend. Maar toen de instructeur zijn twijfel in de gaten had en een telefoon in zijn hand drukte om zijn vader te bellen voordat hij moest vertellen of hij wilde stoppen, kwam hij tot een wijze les: ‘’Je moet niet door een tegenslag meteen stoppen. Denk na over wat het oplevert om door te gaan. Dat doe je ook tijdens je examens, daar moet je immers óók doorheen. Maar na de examens komt er zoveel gaafs op je af.’’

Een ding is zeker: wij hebben alle vertrouwen in onze leerlingen. In hun eerste stap na de middelbare school en alle keuzes die mogen volgen. Succes gaat meestal niet over een steile lijn omhoog. Maar als je in beweging blijft, kom je er wel!