Terug naar alle nieuwsberichten

Officemedewerker Denis heet iedereen die bij Luzac Utrecht binnenstapt een warm welkom

Denis fungeert nu 7 jaar als vliegende keep van Luzac Utrecht. De van origine econome is geboren en getogen in Roemenië, maar verhuisde voor haar baan naar Nederland. Toen haar dienstverband afliep, zocht ze een nieuwe uitdaging op Hollandse bodem. Daar wilde ze voor de liefde namelijk graag blijven. Sindsdien neemt ze als officemedewerker de leerlingadministratie onder haar hoede en is ze het eerste aanspreekpunt voor iedereen die binnenstapt of belt.

Wat vind je het leukste aan je werk?

‘’Er hangt hier altijd een gezellige sfeer en mijn werk geeft ontzettend veel voldoening. Elke ochtend ben ik weer benieuwd wat de dag gaat brengen. Wel vormt het contact met leerlingen de rode draad van elke werkdag, dat vind ik heel leuk! Ze komen langs om bijvoorbeeld te printen, een pleister te halen of een praatje te maken. En als een leerling zich niet lekker voelt, kan hij of zij bij mij rustig wachten tot het beter gaat of bel ik de ouders om te vragen of hij/zij misschien opgehaald kan worden. Ik vind het belangrijk dat het contact laagdrempelig en vertrouwelijk is en leerlingen ook naar mij toe kunnen komen om hun hart te luchten. Daarom vraag ik ze altijd om mij bij mijn voornaam te noemen.

Daarnaast ben ik, net als tijdens mijn baan als econome, veel met gegevens en contracten bezig. Ik stroomlijn daarnaast de administratieve en ICT-processen. Ik vind het leuk om de hele dag door te multitasken!’’

Hoe zou je Luzac Utrecht omschrijven?

‘’Alle medewerkers zijn betrokken bij de leerlingen. Als er iets speelt, staat iedereen klaar om te helpen. De leerlingen zijn ook betrokken bij elkaar en krijgen snel een hechte band. Ze komen hier in hun eentje binnen, maar vertrekken echt als groep. Dat straalt er tijdens de diploma-uitreikingen vanaf.

Je merkt dat leerlingen warme herinneringen overhouden aan hun tijd bij Luzac en hoort ze vaak over de discipline die ze hier hebben gekregen. Zo ook tijdens onze alumniborrel in september! Het was een feestje om daarbij betrokken te zijn en alle mooie verhalen van ze te horen. Ze blikten terug op reisjes en deelden waar ze staan in hun leven. Sommigen hebben net hun studie afgerond. Anderen zijn al heel lang aan het werk. Een oud-leerling die hier in 1996 zijn diploma haalde, vertelde: ‘’Dankzij Luzac ben ik piloot geworden’’. Zijn dochter heeft laatst bij ons een Cito-training gevolgd en binnenkort mogen we haar verwelkomen in de brugklas.’’