Terug naar alle nieuwsberichten

Nog belangrijker dan mooie voldoendes: veiligheid

Je kunt bij Luzac het hele jaar door instromen. Daar kies je misschien voor omdat je nieuwe ambities hebt ontwikkeld, minder goede cijfers haalt dan gehoopt of je niet gelukkig voelt op je huidige school. We zorgen er hoe dan ook voor dat jij je, in onze veilige leeromgeving en met onze persoonlijke aanpak, zo snel mogelijk thuis voelt. Mireille vertelt wat een overstap naar Luzac Arnhem voor haar dochter, Charlotte, betekent.

Waarom wilde Charlotte graag overstappen naar Luzac?

Charlotte voelde zich onveilig op haar vorige school. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe plek waar ze weer zorgeloos naartoe kon gaan. We dachten al snel aan Luzac Arnhem, omdat we daar ook op gesprek zijn geweest voor de brugklas. Toen waren we al enthousiast over het persoonlijke onderwijs. Wel zou ze tijdens dat eerste schooljaar de enige brugklasleerling zijn. Dat raadde Luzac vanwege het sociale aspect af.

We waren destijds blij met het oprechte advies. Maar toen Charlotte in vmbo-tl 3 zat, waren we er weer. Charlotte liep een dag mee om de sfeer van de school te ervaren. Ze voelde zich direct op haar gemak bij de leerlingen die er waren en stapte in januari over. De veiligheid, kleine klassen en persoonlijke aandacht maakten meteen een groot verschil. Dat was een opluchting. We zagen ook hoe betrokken de school handelt als er iets speelt. Iedereen staat klaar om te helpen.’’

Hoe gaat het nu met Charlotte?

‘’Goed! Ze heeft een fijne aansluiting bij de groep. Haar cijfers waren altijd al goed, veel persoonlijke begeleiding heeft ze dan ook niet nodig. Maar als ze eens tegen een wiskundehoofdstuk aanloopt, krijgt ze direct extra hulp. En waar sommige leerlingen misschien wel wat extra motivatie kunnen gebruiken, moet Charlotte weleens teruggefloten worden. Ze ervaart veel stress rondom toetsen en is ontzettend ijverig. Dat heeft ze altijd al gehad. Ik merk wel dat het nu beter gaat. Bij Luzac geven ze haar het gevoel dat het goedkomt en spreekt ze af dat ze soms ook een dagje niet leert.

Het stelt mij als ouder vooral gerust dat Charlotte zich weer veilig voelt. Die veiligheid betekent zo veel dat ze na de examens graag bij Luzac wil blijven om door te stromen naar de havo. Wat ze anders zou willen studeren, weet ze ook nog niet. We hebben het weleens over een marketingopleiding gehad, daar zouden haar drive en gevoel voor ondernemerschap mooi tot hun recht komen. Maar die knoop hakken we later door.’’