Terug naar alle nieuwsberichten

Het #LuzacEffect: ‘’Ik heb het gevoel dat ze hier om mij geven!’’

Jarno was vorig jaar gezakt voor zijn eindexamens, maar gaf de moed niet op. Sterker nog, hij had de discipline om door te leren tijdens de zomervakantie. Luzac organiseert in augustus Zomerdiploma, een traject waarmee gezakte leerlingen een onvoldoende kunnen vervangen door een nieuw vak (Spaans, NLT of Informatica). Een diploma leverde het Jarno niet op, maar wel een positieve boost! Met een flinke dosis zelfvertrouwen en motivatie rondde hij NLT succesvol af en begon hij direct aan zijn nieuwe examenjaar, bij Luzac Amsterdam.

Hoe kwam je bij Luzac terecht?

‘’Toen ik was gezakt, wilde ik graag overstappen naar een school waar ik beter geholpen zou worden. Ik had behoefte aan een nieuwe start. Toen kwam ik bij Luzac Amsterdam uit. De conrector leerlingbegeleiding, mevrouw de Weerd, vertelde mij na de intake over een zomertraject waarmee je in drie weken een nieuw vak kan afronden. Dit vak komt dan in de plaats van een onvoldoende. Daar ging ik graag voor. Veel andere gezakte konden zo toch nog te slagen, mij bood het de mogelijkheid om met één vak minder het examenjaar in te gaan, het jaar goed te starten en het onderwijs van Luzac te leren kennen. Bovendien zag ik op tegen nog een jaar biologie, wat ik graag inruilde voor een zomer NLT.

Dat beviel mij goed! Ik vond het helemaal geen probleem om ervoor naar Luzac Leiden te reizen, waar het traject vorig jaar plaatsvond. Ik vond het vak ook nog eens leuk. Dat resulteerde in afgerond een 7, ik had er dus vóór de start van het examenjaar al een compensatiepunt bij!’’

Hoe gaat het nu met je?

‘’Ook hier bij Luzac Amsterdam heb ik het naar mijn zin en zet ik de positieve flow door! Ik volg nog 4 vakken: Nederlands, scheikunde, natuurkunde en informatica. Ik sta voor drie vakken hoger dan een 7 en voor één vak hoger dan een 6. Dat is waarvoor ik hier kwam. En dat geeft een goed gevoel!

Doordat de klassen klein zijn, word je automatisch wat hechter met je klasgenoten en docenten. Dat maakt het extra gezellig. Ook vind ik het fijn dat de schooldag om 17.00 uur echt afgelopen is. Je maakt je huiswerk en leert veel tijdens de studie-uren. Thuis hoef ik mij er geen zorgen meer over te maken en kan ik echt ontspannen.’’

Wat voor verschil maakt het onderwijs van Luzac?

‘’Er is hier een heel duidelijke structuur, die miste ik op mijn vorige school. Ik weet goed wat ik aan het doen ben en wat mij te wachten staat. Tijdens de lessen herhalen we vaak de basics, waardoor je niet in een neerwaartse spiraal terechtkomt als je die nog niet goed kent. Daarnaast maken we veel tussentijdse toetsen, waardoor ik mij altijd voorbereid voel op de  SE’s.

De docenten kennen je goed en elke mentor is op de hoogte van hoe het met je gaat. Na de laatste SE-week spraken ze mij op de gang aan: ‘’Je hebt echt mooie cijfers gehaald!’’. Ik heb het gevoel dat ze daadwerkelijk om mij geven. En dat doet mij goed!’’