Terug naar alle nieuwsberichten

Een brugklas voor talentontwikkeling in de breedste zin van het woord

Elke leerling wil leren op het best passende niveau. Maar dat niveau is in groep 8 niet altijd goed vast te stellen. Kinderen van 11 tot 15 jaar zijn namelijk nog lang niet uitontwikkeld; sommigen bloeien later op! Daarom krijgen leerlingen in de brede brugklas van Luzac twee jaar de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Daarna blijven ze het maximale uit zichzelf halen op hun hoogst haalbare, passende niveau.  

Kansen mislopen vinden we zonde

Elke leerling is het gelukkigst als hij zijn schooltijd doorloopt op zijn echte niveau. Zo wordt hij voldoende geprikkeld om zich te ontwikkelen en voelt hij zich anderzijds niet onzeker of faalangstig door tegenvallende cijfers. De leerprestaties, die gaan op het juiste niveau hand in hand met leerplezier. Jackeline Tullenaar, rector van Luzac Eindhoven, ziet elk schooljaar brugklassers opbloeien als ze ontdekken wat ze kunnen: ‘’Ik geloof dat elke leerling een kans verdient. Als een leerling hier binnenkomt en zegt ‘ik kan meer’, wie zijn wij dan om daar niet in te geloven? Dus dan gaan we daar ook voor! Doordat wij ze het vertrouwen geven, worden ze gemotiveerd om anders te werken. We bieden de tijd, aandacht en het maatwerk waarmee ze groeien naar hun werkelijke niveau. En dat blijkt soms een niveau hoger dan het advies uit groep 8 te zijn!’’

Persoonlijke aandacht voor elke leerling

Dankzij onze kleine klassen en persoonlijke aanpak leer je altijd op een manier die bij je past. Onze ervaren vakdocenten nemen de tijd om je te helpen jouw talenten te ontwikkelen en uitdagingen vol zelfvertrouwen aan te gaan. Sommige brugklassers komen het beste uit de verf als een docent de stof nog eens rustig uitlegt tijdens een steunles; anderen pakken de materie juist snel op en kunnen met extra verdiepingsvragen aan de slag. Ben je een kei in Engels, maar niet zo’n ster in wiskunde? Dan kun je Engels op vwo-niveau volgen en meer aandacht krijgen voor wiskunde. Zo benut je jouw talenten maximaal en krijg je eventuele moeilijke vakken stap voor stap onder de knie.

Lifeskills voor de rest van je leven

Bij Luzac kijken we verder dan alleen de cijfers. Mentale weerbaarheid, een flinke dosis zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling vinden wij net zo belangrijk. Daarom krijg je als Luzac-leerling veel persoonlijke begeleiding én les in Levenskunde: een vak dat je vanaf de brugklas tot het voorexamenjaar klaarstoomt voor je professionele en maatschappelijke toekomst. Elk schooljaar leer je jezelf beter kennen, verbreed je jouw wereldbeeld en doe je onmisbare vaardigheden op voor nu en later. Van presenteren en persoonlijke effectiviteit tot omgaan met tegenslagen. Bij Luzac krijg je eigenaarschap over jouw middelbareschooltijd en alle stappen die mogen volgen.