Een afspraak maken voor een adviesgesprek bij Luzac

Het einde van het schooljaar is in zicht. Wil jij onderwijs volgen waarmee je het maximale uit jezelf haalt, met een leerplan op maat?

Dan zit je goed bij Luzac. Hier weet je altijd waar je aan toe bent, krijg je alle hulp die je nodig hebt om goede cijfers te halen en volg je lessen waar je met plezier naartoe gaat. Met het persoonlijke leerplan van Luzac doorloop je de middelbare school op een manier die bij jou past, zodat je met plezier zo goed mogelijk scoort.

Wil je meer weten over Luzac en de mogelijkheden die bij jou passen? Tijdens een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij je graag alles over het onderwijs van Luzac, maar bespreken wij vooral wat voor onderwijs bij jou past en hoe we jou het beste kunnen helpen. Of je nu in de brugklas, de bovenbouw of het examenjaar wilt starten: instromen kan in elk leerjaar.

Instromen in de onderbouw

Begin je bij Luzac vanaf de brugklas? Bij Luzac kom je in een brede brugklas van twee jaar, waarin je alle tijd hebt om je te ontwikkelen en te groeien naar het hoogst haalbare niveau. Dit doe je op een manier die bij jou past, met een op maat gemaakt leerplan. Na het tweede jaar van de brugklas stroom je door naar 3 mavo, havo of vwo.

Je kunt natuurlijk ook in het derde schooljaar instromen. Wij plaatsen je dan in een klas van maximaal 12 leerlingen, zodat de docent je genoeg persoonlijke aandacht kan geven. Daarnaast staat de leerlingenbegeleider altijd klaar om je te helpen en te begeleiden door jouw middelbareschooltijd. Of je nu in de brugklas of het derde schooljaar bij Luzac begint: wij zetten alles op alles om jou te helpen met groeien naar het hoogst haalbare niveau. Meer lezen over de onderbouw

Instromen in de bovenbouw

In de bovenbouw bereiden we jou voor op de spannendste periode van de middelbare school: het examenjaar. Je doorloopt de bovenbouw met een leerplan op maat, zodat je zelfverzekerd elke toets en examen kunt maken. Je kunt de middelbare school via de reguliere route doorlopen. Maar het kan ook zo zijn dat je versneld of juist op een lager tempo wilt leren. Sommige leerlingen willen de middelbare school met hun topsport- of muziekcarrière combineren. Met het aangepaste leerplan is dit bij Luzac geen enkel probleem. Keer op keer slagen onze muziektalenten en topsporters met vlag en wimpel.

Luzac biedt daarnaast extra mogelijkheden, zoals overstappen naar een hoger niveau na het behalen van een diploma. Bij Luzac is deze overstap ook mogelijk als je op een reguliere middelbare school hiervoor een paar tiende punten tekort komt. Je kunt ook een paar vakken op een hoger niveau volgen, zodat je minder vakken hoeft te halen als je jouw diploma op een hoger niveau wilt halen.

Daarnaast kun je bij Luzac een versneld examenjaar volgen, waarbij je het voorexamen- en examenjaar kan combineren. Ook kun je ervoor kiezen om enkele deelcertificaten halen. Dit is een goede optie voor als je nog enkele vakken moet halen om te slagen of als een specifiek vak nodig hebt voor jouw vervolgopleiding.

Een persoonlijk adviesgesprek inplannen

Wil je een persoonlijk advies over de mogelijkheden van Luzac die bij jou passen? Dan is dat nog steeds mogelijk in een van onze schoolgebouwen. Het aantal deelnemers moet wel 3 of minder zijn en het is belangrijk dat iedereen klachtenvrij is. Daarnaast houden wij natuurlijk 1.5 meter afstand. Tijdens dit gesprek staan jouw wensen, leerbehoefte en motivatie centraal. Je kunt het kennismakingsgesprek natuurlijk ook telefonisch of via Skype voeren. Maak een afspraak, bel naar 035 – 672 10 39 of mail ons.