Over Luzac Studiebegeleiding

Precies de begeleiding die uw kind nodig heeft.

Luzac Studiebegeleiding bevindt zich in de ideale leeromgeving; geen saai klaslokaal. Er is ruimte om in stilte te leren, aan een grote tafel samen te werken en om op de bank een boek te lezen. Daarnaast is er tussen alle studieactiviteiten door ruimte om even lekker te ontspannen en bij te praten.

Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de week. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft.

Voor de kinderen die niet elke dag of helemaal niet naar een Luzac vestiging kunnen komen, bieden we zowel een hybride als online variant.

Vestiging

De studiebegeleiding vindt in zijn geheel plaats op de vestiging. Na schooltijd komen de leerlingen naar de vestiging toe. Daar hebben zij hun dagelijkse intake met de onderwijscoach, waarna ze onder leiding van een studiebegeleider aan de slag gaan met hun werk. De studiebegeleider checkt of de leerlingen de leerdoelen gehaald hebben.

Tussen de verschillende studieactiviteiten door is er ruimte voor ontspanning: een kopje koffie of thee, een spelletje tafelvoetbal of gewoon even lekker kletsen.

Hybride

Sommige leerlingen kunnen niet elke dag naar de vestiging komen, omdat zij bijvoorbeeld laat uit zijn of weer op tijd moeten sporten. Het kan ook zijn dat een leerling te ver weg woont om elke dag naar de studiebegeleiding gebracht te worden. Voor deze leerlingen hebben wij de hybride variant.

Leerlingen komen 1 of 2 keer per week naar de fysieke vestiging. Op de ander dagen volgt de leerling de studiebegeleiding online. De leerling logt in met camera en microfoon bij de onderwijscoach. Daar maken ze afspraken om aan het werk te gaan. De studiebegeleider in één van de break-out rooms (teamskanaal) ontvangt de leerling daar digitaal en helpt de leerling bij het leren. Ook hier wordt gecontroleerd of de leerling de leerdoelen gehaald heeft.

Ontspanning doen we hier ook. Tussen de leeractiviteiten door kunnen leerlingen even wat te eten en te drinken nemen of zich melden in de online ‘chillroom’ waar ze met elkaar een digitaal spelletje kunnen spelen of gewoon met elkaar kunnen chatten of kletsen.

Online

De volledige online variant is bedoeld voor leerlingen die geen gelegenheid hebben om naar de fysieke vestiging te komen, maar wel ondersteuning nodig hebben. Denk aan kinderen die in het buitenland op school zitten (expats), maar wel Nederlandse begeleiding willen ontvangen. Of leerlingen die te ver weg wonen van een vestiging om daar regelmatig te kunnen zijn. Ook langdurig zieke kinderen kunnen op deze manier begeleiding ontvangen.

Leerlingen melden zich elke dag bij de onderwijscoach voor de dagelijkse intake. Hier worden afspraken gemaakt over wat de leerling gaat doen. Vervolgens meldt de leerling zich bij de studiebegeleiders in één van de break-out rooms. Online wordt gecheckt of de leerling zijn leerdoelen heeft gehaald. Gedurende de gehele begeleiding heeft de leerling de camera aan staan.

Ontspanning doen we hier ook. Tussen de leeractiviteiten door kunnen leerlingen even wat te eten en te drinken nemen of zich melden in de online ‘chillroom’ waar ze met elkaar een digitaal spelletje kunnen spelen of gewoon met elkaar kunnen chatten of kletsen.