Keer op keer succesvolle schoolprestaties?

Kies voor Luzac Studiebegeleiding

Het schooljaar is in volle gang, met de tweede toets- of tentamenweken en de eindtoets in groep 8 in zicht. Wat als het schooljaar niet naar wens verloopt, leerlingen slechte cijfers halen of een achterstand opgelopen wordt?

Luzac Studiebegeleiding biedt de oplossing voor zowel middelbare scholieren en studenten als achtstegroepers. Zo kunnen ook zij onder persoonlijke begeleiding van een leerlingbegeleider met een mooie cijferlijst overgaan of hun diploma halen.

Met Luzac Studiebegeleiding worden na schooltijd eventuele leerachterstanden weggewerkt, leerlingen benutten hun volledige potentie en examenkandidaten (in spe) worden optimaal voorbereid op school- en eindexamens. De begeleiding kan plaatsen vinden op een Luzac-vestiging in de buurt of (deels) online. Kortom: Luzac Studiebegeleiding is er voor elke leerling die met de gerichte, intensieve hulp het beste uit zichzelf wil halen. Ontdek de kracht van Luzac.

Excellent maatwerk op basis van feiten

Luzac Studiebegeleiding helpt de leerling of student gericht. Elke leerling krijgt een persoonlijk leerplan dat vooraf door de persoonlijke leerlingbegeleider wordt opgesteld op basis van verschillende elementen, zoals een digitale test Leervoorkeuren VO, diagnostische toetsen, RTTI- en OMZA-analyses en digitale Luzac-studiewijzers.

De leerlingbegeleider stuurt de studiebegeleiders aan, houdt de vorderingen bij en evalueert maandelijks met de studenten of leerlingen en hun ouders. Zo worden eventuele problemen of achterstanden gericht aangepakt en krijgt de leerling of student de handvatten waarmee hij of zij optimaal presteert.

Studie- of huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren

Van de brugklas tot het examenjaar: Luzac Studiebegeleiding staat klaar voor leerlingen uit alle klassen. Middelbare scholieren kunnen met veel verschillende hulpvragen bij Luzac terecht, zoals huiswerk- of leerbegeleiding, het schrijven van een profielwerkstuk, het omgaan met concentratieproblemen, het maken van de juiste studiekeuze en het voorbereiden op school- en eindexamens. Na schooltijd worden zij intensief begeleid op basis van hun behoeften, waarna ze thuis rust hebben.

Coaching van eerstejaarsstudenten

De studiebegeleiding is niet enkel bedoeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs maar ook voor eerstejaarsstudenten, die een optimale start van hun studie willen maken of twijfelen over hun studiekeuze. Ook voor hen maken we een individueel begeleidingsplan op basis van een uitgebreide intake en objectieve testdata.

Als een student voor coaching tijdens het eerste studiejaar kiest, wordt de leerstof ingedeeld en worden de manieren van leren besproken. Tijdens de intensieve coaching krijgen studenten niet alleen vakinhoudelijk zicht op hun eigen kunnen, maar leren ze ook te reflecteren op de studievaardigheden. Zo maken zij vol zelfvertrouwen elk tentamen en ontwikkelen zij vaardigheden die waardevol zijn gedurende de hele opleiding.

Hulp in groep 7 en 8

Ook leerlingen uit groep 7 en 8 zijn meer dan welkom bij Luzac Studiebegeleiding. Zij kunnen de gerichte hulp gebruiken bij de voorbereiding op de eindtoets. Zij worden begeleid in taal, rekenen of studievaardigheid. Zo presteren zij optimaal tijdens de laatste loodjes van de basisschooltijd en worden ze goed voorbereid op de brugklas.

Aanmelden voor Luzac Studiebegeleiding

Meer weten over Luzac Studiebegeleiding? Onze studieadviseurs staan klaar om alle vragen te beantwoorden en te adviseren over de passende mogelijkheden. Maak een afspraak voor meer informatie.