Versneld examenjaar

Leren is niet alleen leuk, het is ook nodig. In onze samenleving kom je nu eenmaal niet ver zonder diploma’s. Luzac gelooft dat iedereen in staat is om een diploma te behalen dat aansluit bij zijn of haar capaciteiten en ambities. Voor iedereen die dit ook gelooft, staan onze deuren wijd open.

Diploma in één jaar

Bij Luzac is het mogelijk om in één jaar een mavo-, havo- of vwo-diploma te behalen voor leerlingen tot 23 jaar. Dit versnelde traject bieden we aan middels dagelijks onderwijs van 9 uur tot 17 uur en ronden we af met een Centraal Schriftelijk Examen in mei. Dit betreft dus hetzelfde examen dat wordt afgenomen in het regulier voortgezet onderwijs. De lesstof van het voorexamenjaar wordt gecombineerd met de lesstof van het examenjaar. Ook krijgen leerlingen een doelgerichte en effectieve examentraining.

Het versnelde examentraject van Luzac is, na een positief intakegesprek, toegankelijk voor:

  • leerlingen die een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (dus naar mavo 3, havo 4 of vwo 5)
  • leerlingen die zijn blijven zitten in het voorexamenjaar
  • leerlingen die gezakt zijn voor hun eindexamen

Verhogen, versnellen of temporiseren

Hoewel het einddoel voor iedereen hetzelfde is, kan de route ernaartoe verschillen. Luzac navigeert op basis van de omstandigheden, ambities en wensen van de leerling. Zo kunnen leerlingen bij ons vakken op een hoger niveau volgen dan de opleiding zelf. Immers, waarom zou je alle vakken op havo-niveau afronden als je voor sommige vakken op vwo-niveau presteert? Als je vervolgens alsnog je vwo-diploma wil behalen, hoef je nog maar een paar vakken te doen. Luzac kan waar gewenst het niveau verhogen, versnellen of temporiseren. In het laatste geval kan een examenjaar worden uitgespreid over meerdere jaren en splitsen we de examenvakken naar wens van de leerling. Ook voor leerlingen die naast school op hoog niveau sporten of musiceren kan dit een prachtige uitkomst zijn.

Met name voor leerlingen die het voorexamenjaar en het examenjaar nog niet eerder hebben doorlopen is het een intensief, maar ook zeer interessant en onvergetelijk jaar. Samen met je klasgenoten maak je mee hoe het is om het maximale uit jezelf te halen met een mooi diploma als beloning.

Weten wat Luzac voor u kan betekenen?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.