Terug naar alle nieuwsberichten

Help uw kind om met vlag en wimpel voor zijn of haar eindexamen te slagen

Het examenjaar: spannend voor de examenkandidaten, maar ook voor hun ouders! Helemaal in dit jaar. U ziet natuurlijk niets liever dan uw kind met vlag en wimpel slagen. Hij of zij is waarschijnlijk zelf druk bezig met de voorbereiding op de (eind)examens. Een steuntje in de rug van ouders helpt om de motivatie op te brengen om alles eruit te halen wat erin zit. Hoe pakt u dat goed aan?

Maak samen een overzichtelijke planning

Door goed te plannen krijgt elk vak voldoende aandacht. U kunt samen met uw kind op papier of digitaal in Word of Excel weekplanningen maken. Verdeel de dagen in tijdvakken, waarin specifieke vakken of zelfs hoofdstukken worden geleerd. Plan meer tijd in voor een moeilijk vak en zorg ervoor dat uw kind voldoende pauze neemt. Zo kan uw kind zijn of haar aandacht er goed bij houden. De balans tussen inspanning en ontspanning is van groot belang.

Geen telefoon tijdens het leren

Jongeren zitten dag in dag uit op hun telefoon. Notificaties kunnen uw kind tijdens het leren snel afleiden. Als uw zoon of dochter zonder telefoon leert, heeft hij of zij niet de verleiding om even berichten te lezen of door Instagram te scrollen. Vraag uw kind daarom om de telefoon tijdens het leren even in een andere kamer te leggen.

Zorg voor een rustige omgeving

In een rustige omgeving kan uw kind zich beter concentreren. Zorg voor een rustige leerplek en vraag aan andere gezinsleden of ze niet te veel geluid willen maken.

Help uw kind met leren

Verdiep u in de regels rondom de examens en check hoe uw kind ervoor staat. Staat hij of zij niet meer dan twee onvoldoendes voor de SE’s? En wat moet uw kind voor de komende examens allemaal leren? Door u te verdiepen in de regels en te vragen wat hij of zij vandaag geleerd heeft, kunt u goed met uw kind meedenken. Daarnaast kan uw hem of haar voor verschillende vakken goed overhoren.

Schakel extra hulp in

Heeft uw kind moeite met een vak? Dan kan een intensieve examentraining hem of haar goed helpen. De examentrainingen van Luzac worden gegeven door bevoegde, ervaren docenten. Daarnaast biedt Luzac dit jaar ook de Luzac Eindsprint. Hiermee ondersteunen wij uw zoon of dochter de maanden voor het examen vakinhoudelijk, bieden wij begeleiding bij het leren en kan uw kind gebruik maken van onze examentrainingen. Zo gaat uw kind vol zelfvertrouwen de examens in.

Wilt u weten wat Luzac voor uw kind kan betekenen tijdens het examenjaar? Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren. Neem contact op via 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected].