Terug naar alle nieuwsberichten

Do it your way: een examenjaar op maat

Zonder stress jouw examenjaar doorlopen? Bij Luzac krijg je een leerplan op maat, waardoor je nooit voor verrassingen staat. Zo krijg je alle hulp die je nodig hebt om zelfs dat examen waar je tegenop kijkt goed te maken. Misschien wil je niet alleen jouw diploma halen, maar heb je extra ambities, waardoor een aangepast examenjaar jou goed kan helpen. Daarvoor zit je bij Luzac goed. Op welke manieren jij de spannendste periode van jouw schooltijd kunt doorlopen, zetten wij voor je op een rijtje.

Het 2 jaar in 1 examenjaar

Houd je wel van een uitdaging en heb je de ambitie om de middelbare schooltijd sneller af te ronden op een hoger niveau? Daar bieden we je graag alle hulp voor. Dankzij het versnelde examenjaar van Luzac kun jij namelijk het voorexamen- en examenjaar combineren.

Het is een intensief, maar vooral heel leuk jaar. Met jouw gezellige klas van maximaal 12 leerlingen ga je elke dag van 09.00 tot 17.00 uur naar school. En met het leerplan op maat stippelen we samen uit hoe jij straks succesvol de eindstreep haalt, met een diploma op een hoger niveau op zak. Wil jij meer weten over dit jaar waarbij je het maximale uit jezelf haalt? Bekijk dan deze pagina.

Vakken op een hoger niveau volgen

Ben je een echt whizzkid? Of zijn Frans en Duits met jouw talenknobbel een eitje? Dan kun je deze vakken op een hoger niveau volgen. Waarom het examen doen op havo-niveau als je op vwo-niveau presteert, toch? Groot voordeel: Als je volgend jaar bijvoorbeeld voor je vwo-diploma wilt gaan, hoef je deze vakken niet opnieuw te volgen.

Wel doorstromen naar een hoger niveau

Kun je op jouw middelbare school niet doorstromen naar een hoger niveau, omdat je een paar tiende punten tekort komt? Dan kun je bij Luzac vaak toch wel overstappen. Luzac gelooft namelijk dat elke leerling de capaciteiten heeft om door te groeien naar het hoogst haalbare, realistische niveau. Ook als je daarvoor een tiende punt tekort komt. Wij zetten alles op alles om je de hulp te bieden waarmee je ook op een hoger niveau slaagt.

Jouw talent en school combineren

Ben je Matthijs de Ligt of Dafne Schippers in spe? Als je veel tijd steekt in topsport of misschien wel een carrière als ondernemer of muzikant, kun je dit waarschijnlijk moeilijk met school combineren. Wij begrijpen dat het zonde is om jouw carrière op on hold te zetten, dus bieden wij de mogelijkheid om je leertempo te verlagen. Zo kun je je talent en examenjaar goed combineren.

Deelcertificaten halen

Moet je nog een paar vakken halen om te slagen? Dan hoef je bij Luzac niet alle vakken opnieuw te volgen. Je kunt namelijk enkele deelcertificaten halen, zodat je je goed kunt focussen op dat ene moeilijke vak of bijvoorbeeld tijd kunt steken in een bijbaan of hobby. Je kunt natuurlijk ook deelcertificaten halen als je wel geslaagd bent, maar nog vakken uit een ander pakket nodig hebt om de gewenste studie te volgen. Met een leerplan op maat leer je op een manier die bij jou past, weet je altijd waar je aan toe bent en krijg je alle hulp die je nodig hebt.

Wil je meer weten over het examenjaar van Luzac? Bel dan naar 035 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij leggen alle mogelijkheden graag tot in de puntjes uit.