Jouw examenjaar op Luzac

Was het afgelopen schooljaar moeilijk en onzeker en wil je volgend jaar knallen tijdens je examenjaar? Dat kan bij Luzac op de manier die bij jou past, met een leerplan op maat

Zo kun je tijdens het 2 in 1-examenjaar de leerweg versnellen. Maar je kunt ook extra tijd krijgen, vakken op een hoger niveau volgen of versneld examen doen. Kortom: tijdens het examenjaar van Luzac kom je optimaal tot je recht en maak je jouw ambities waar.

Het 2 jaar in 1 examenjaar

Wil je de laatste twee schooljaren combineren en snel examen doen of juist een diploma op een hoger niveau? Bij Luzac kun je het voorexamenjaar en examenjaar in 1 jaar doen. Het is een intensief, maar leuk jaar waarin jij het maximale uit jezelf haalt. Met lesdagen van 09.00 tot 17.00 uur werken we in kleine klassen en krijg jij alle aandacht krijgt en alle hulp die nodig hebt. Zo ga je zelfverzekerd de examens in. Door de 2 laatste jaren in 1 jaar te volgen, kun je bijvoorbeeld sneller beginnen met je vervolgopleiding. En met het op maat gemaakte leerplan doorloop je dit jaar op een manier die bij jou past. Meer informatie over het versnelde examenjaar lees je op deze pagina.

Doorstromen naar een hoger niveau

Heb je al een diploma op zak of wil je na het behalen van je diploma overstappen op een hoger niveau? Met het leerplan op maat en de intensieve begeleiding van Luzac krijg je alle hulp om jouw diploma op een hoger niveau te halen!

Doorstromen als dat op regulier onderwijs niet mogelijk is

Luzac zet alles op alles om jou te helpen om jouw ambities waar te maken. Ook als doorstromen naar een hoger niveau op het reguliere onderwijs niet mogelijk is, omdat je bijvoorbeeld een tiende punt te kort komt op je cijferlijst, kun je bij Luzac vaak wel terecht. Wij geloven namelijk dat elke leerling kan groeien naar het hoogst haalbare realistische niveau. Met persoonlijk onderwijs en een leerplan op maat halen onze leerlingen het beste uit zichzelf.

“Op mijn vorige school kon ik niet van havo overstappen naar vwo, omdat ik twee tiende punt tekort kwam. Bij Luzac kon dit wel, waardoor ik volgend jaar rechten kan studeren.”

Vakken op een hoger niveau volgen

Heb je vakken waarin je uitblinkt? Dan kun je die bij Luzac op een hoger niveau volgen. Zo hoef je nog maar een paar vakken te volgen als je na de examens bijvoorbeeld wilt overstappen van havo naar vwo. Maar ook als je niet wilt overstappen, staan de vakken op een hoger niveau mooi op je cv!

Losse certificaten

Zijn er enkele vakken die je nog moet halen om voor je diploma te slagen? Of heb je bijvoorbeeld vakken uit een ander profiel nodig om jouw vervolgopleiding te kunnen doen? Dan kun je bij Luzac deelcertificaten halen, zodat je niet een compleet examenjaar over hoeft te doen. Dit noem je voortgezet algemeen onderwijs (VAVO). Meer informatie over de losse certificaten lees je op deze pagina.

Duale carrière

Ben je een topsporter of wil je jouw schooltijd combineren met jouw muziekcarrière? Luzac denkt graag met je mee. Zo kun je dankzij het leerplan op maat extra tijd krijgen, zodat je school goed met jouw talent kunt combineren. Lees hier meer over de duale carrière.

Meer informatie

Wij helpen jou om voor het examenjaar te slagen op een manier die bij jou past. Wil je meer weten over het examenjaar van Luzac? Maak een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt, bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected].