Terug naar alle nieuwsberichten

Hoe ziet een examentraining eruit?

Een examentraining is de ideale voorbereiding op je examen. Je ontwikkelt namelijk alle vaardigheden die je nodig hebt om te knallen. Maar wat kun je precies verwachten als je een examentraining bij Luzac boekt?

Een voorbereiding die een 10 waard is: vóór en na je training

Je voorbereiding start bij de inschrijving: je krijgt direct toegang tot Examenoverzicht, een app vol begrippenlijsten, uitlegvideo’s, samenvattingen en oefeningen. Zo kun je tot aan het examen optimaal leren.

En tijdens je examentraining word je, in een kleine klas en met veel persoonlijke aandacht, klaargestoomd voor je examen. Een docent legt de stof nog eens helder uit en gaat samen met je oefenen, oefenen en oefenen. Je krijgt daarbij veel persoonlijke feedback. Zo weten we zeker dat je straks de examenvragen goed kunt interpreteren en beantwoorden. Wiskundedocent en examentrainer Theo Zelisse vertelt:

‘’Ik start de examentraining met een inventarisatie: waar heeft elke leerling moeite mee? Wat voor cijfer hebben de leerlingen voor het vak gemiddeld? En wat voor cijfer hebben ze nodig om te slagen? Zo kan ik ze gericht helpen.’’

‘’Ik geef per deelonderwerp een uitleg. Vaak hebben verschillende leerlingen moeite met hetzelfde onderwerp. Daar besteed ik extra aandacht aan. We gaan door de examenbundel heen. Na een stukje theorie maken we samen opdrachten. Kortom: we zijn twee dagen lang alleen maar met wiskunde bezig. En dat helpt!

‘’Uiteraard vormen de kleine klassen een ideale omgeving om kennis bij te spijkeren en examenvaardigheden te ontwikkelen. Ik heb veel tijd voor elk individu. Begrijpt een leerling een onderdeel écht niet? Dan leg ik het op een andere manier uit.’’

‘’Wat ik leuk vind om te zien is dat er snel een mooie eenheid in de klas ontstaat. Ik zie vriendschappen ontstaan. En na de examens ontvang ik berichtjes van leerlingen waar ik blij van word. Tot nog toe zijn de cijfers gemiddeld meer dan een punt hoger dan leerlingen eerder hadden gescoord!’’

Waarom kiezen leerlingen voor een examentraining?

Veel leerlingen kiezen een examentraining voor een vak dat ze lastig vinden, zodat ze een onvoldoende voorkomen. Maar er zijn ook leerlingen die een examentraining volgen voor een vak waar ze al een dikke voldoende voor staan. Joppe koos voor een examentraining wiskunde A bij Luzac Amsterdam. Ondanks dat hij een 6,8 voor het vak staat, kreeg hij met een Luzac Examentraining de houvast die hij nodig had.

Zo vertelt Joppe:  “Ik wist niet zeker of ik goed voorbereid was op het eindexamen. Maar na mijn examentraining bij Luzac maakte ik mij daar geen zorgen meer over. Ik wilde zeker weten dat ik slaag. Daarom wilde ik voorkomen dat ik tijdens mijn eindexamen wiskunde A slechter presteerde dan ik had verwacht.’’

“Ik vond het fijn dat we stap voor stap door de examenstof gingen. De examentrainer heeft heel veel kennis van het vak en geeft een veel duidelijkere uitleg dan in gewend was. Daarnaast verplicht ik mezelf met een examentraining om wat te doen. Thuis ben ik sneller afgeleid. Nu heb ik het hele weekend mijn tijd écht optimaal aan het wiskunde-examen besteed.”

Wil jij ook een examentraining bij Luzac volgen om je daarbij optimaal voor te bereiden op je examens? Bekijk het aanbod op www.luzac.nl/examentraining.