Terug naar alle nieuwsberichten

Geslaagd! Bij veel Luzac-leerlingen kan de vlag al uit

10 juni was het zo ver: examenkandidaten die al hun examens in het eerste tijdvak hadden afgelegd, zaten vol spanning te wachten op hun uitslag. En veel leerlingen konden direct de vlag uithangen.

Zo ook Lars, leerling van Luzac Alkmaar. Hij heeft vwo bij Luzac afgerond, omdat het niet helemaal lekker liep op zijn vorige school. Lars vertelt: ‘’Bij Luzac hoefde ik gedurende het hele jaar mij geen enkele zorgen te maken. Bij Luzac word je heel intensief geholpen en heb je het gevoel dat je cijfers onder controle zijn. Dat maakt Luzac zo anders dan reguliere scholen. Mijn examenjaar vond ik eigenlijk heel relaxed. Ik heb het rustig doorlopen, zonder stress. Ik wist dat het goed zou komen. Nu ga ik Geschiedenis en Recht studeren in Leiden.’’

En ook Anna is met vlag en wimpel geslaagd. Zij is bij Luzac gestart, nadat ze anderhalf jaar geleden van Frankrijk naar Nederland was verhuisd. Ze kreeg voor het eerst Nederlands onderwijs en daar wilde ze graag extra hulp bij. Die kreeg ze bij Luzac. Anna: ‘’Ik heb gekozen voor Luzac, omdat de school kleine klassen heeft. En ik hoorde dat het onderwijs heel goed is. Ik kon vakken waar ik goed in ben, Frans, Spaans en Engels, op vwo-niveau volgen. Wat mij vooral zal bijblijven van Luzac is de sfeer. Het is echt een soort familie. Ik vond het schooljaar zo leuk dat ik het jammer vind dat het klaar is. In september start mijn studie aan de TIO.’’

Zorgeloos slagen met Luzac Examentraining

Met Luzac Examentraining kunnen leerlingen van andere scholen zich optimaal voorbereiden op een lastig vak. Donna volgde een examentraining Geschiedenis. En dat maakte voor haar een groot verschil. Ze heeft namelijk haar hoogste Geschiedenis-cijfer ooit gehaald! Donna vertelt: ‘’Ik had al twee jaar veel moeite met het vak Geschiedenis. Ook als ik heel hard leerde. Mijn vader heeft op Luzac gezeten en hij was heel tevreden. Zo besloten we om mij in te schrijven voor een examentraining bij Luzac. Ik vond de twee trainingsdagen heel geruststellend. Nadat ik heel gastvrij was ontvangen, liepen we heel rustig door de stof heen. We zaten met een kleine groep en werden persoonlijk geholpen. Zo durfde ik, anders dan normaal, wel vragen te stellen. Ik kreeg heel goed overzicht en alles viel eindelijk op zijn plek. Waar ik normaal altijd onvoldoendes haalde, scoorde ik voor mijn eindexamen een 7,4!’’

Luzac feliciteert alle geslaagde examenkandidaten! En we kijken uit naar het moment dat we ook na het tweede tijdvak weer leerlingen mogen feliciteren met hun diploma.