Terug naar alle nieuwsberichten

Onder de vleugels van Luzac slagen leerlingen op het hoogst haalbare niveau

Iedere leerling is anders. En iedere leerling komt met een andere aanpak optimaal tot zijn of haar recht. Wij zetten alles op alles om elke leerling te laten groeien naar het hoogst haalbare, passende niveau. Met ons maatwerk en persoonlijke onderwijs als instrumenten. Het resultaat: gemiddeld doet 52% van onze leerlingen eindexamen op een hoger niveau dan zij als basisschooladvies kregen.

Onze missie: leerlingen hun doelen laten bereiken

Jackeline Tullenaar, rector van Luzac Eindhoven vertelt: ‘’Wij willen leerlingen het hoogst haalbare, realistische doel laten halen. Ik geloof dat elke leerling een kans verdient. Als een kind wil overstappen naar een hoger niveau, wie zijn wij dan om daar niet in te geloven? Wij geven leerlingen alle handvatten waarmee ze groeien en opbloeien. Dankzij ons maatwerk en de persoonlijke aandacht benutten leerlingen hun volledige potentie en groeien ze naar hun werkelijke niveau. Doordat wij leerlingen het vertrouwen geven, gaan ze anders werken. Ze voelen zich gehoord, gewaardeerd en gerespecteerd. En dat resulteert in mooie prestaties.’’

Vakken volgen op een hoger niveau en een (versnelde) overstap

Waarom zou je alle vakken op havo-niveau afronden als je voor sommige vakken op vwo-niveau presteert? Bij Luzac kunnen leerlingen vakken volgen op een hoger niveau. Dit maakt het mogelijk om daarna met meer rust een havo- of vwo-diploma te behalen, omdat de leerling nog maar voor enkele vakken examen hoeft te doen.

De leerling kan er ook voor kiezen om het diploma (op een hoger niveau) versneld te halen, tijdens het 2 in 1-examenjaar. Tijdens dit intensieve, maar leuke schooljaar worden het voorexamen- en examenjaar gecombineerd. Een mooie ontdekkingstocht waarin leerlingen ervaren hoe het is om echt alles eruit te halen wat erin zit.

‘’Ik haal zeker het beste uit mezelf. Je kunt hier de helft van de vakken op havo-niveau en de andere helft op vwo-niveau volgen. Dat geeft mij zelfvertrouwen.’’ – Luciano, leerling van Luzac

Een duale carrière

Sommige leerlingen willen niet alleen groeien naar het hoogst haalbare niveau op school, maar ook in hun sport- of muziekcarrière. Ook dat maken wij mogelijk. De leerling kan ervoor kiezen om vakken te verspreiden over meerdere jaren, wat de combinatie van sport en examen doen (op een hoger niveau) toch mogelijk maakt.

Doorstromen als dat op regulier onderwijs niet mogelijk is

Ook als doorstromen naar een hoger niveau op het reguliere onderwijs niet mogelijk is, kunnen leerlingen bij Luzac vaak wel terecht. Wij kijken altijd naar de mogelijkheden. Dankzij het persoonlijke kwaliteitsonderwijs van Luzac doorlopen ze het schooljaar ook op een hoger niveau succesvol. De leerling behaalt zijn of haar doelen en gaat gemotiveerd naar school.

Kortom: bij Luzac kunnen leerlingen groeien leerlingen naar het hoogst haalbare niveau. Ze worden gezien, gehoord en intensief geholpen om er alles uit te halen wat erin zit. Het resultaat: prachtige resultaten op het passende niveau en veel leerplezier.