Terug naar alle nieuwsberichten

Écht knallen voor je eindexamens met hulp van de Luzac Eindsprint

Het examenjaar van 2021: voor veel leerlingen een moeilijk en onzeker jaar. Veel leerlingen hebben een achterstand opgelopen of hun potentie niet helemaal benut. Dé oplossing: Luzac Eindsprint! Met de Luzac Eindsprint krijgen examenkandidaten de handvatten waarmee ze kunnen knallen tijdens de laatste loodjes van het examenjaar. Inschrijven voor de Luzac Eindsprint kan tot vrijdag 19 maart!

Hoe kun je toch nog je diploma halen als je meerdere onvoldoendes staat? De Eindsprint is echt gecreëerd vanuit het idee ‘whatever it takes’. Het was voor iedereen een raar schooljaar. Veel leerlingen moesten regelmatig online lessen volgen en ervaarden niet het onderwijs dat zij gewend zijn. Wij willen die leerlingen tijdens de Eindsprint helpen met één doel; het examen halen. En dat realiseren wij met intensieve examentrainingen én persoonlijke begeleiding tot aan de laatste herkansingen. Staat een leerlingen meerdere 4’en en 5’en? Dan kunnen we daar goed mee aan de slag!

Wat kunnen leerlingen van de Luzac Eindsprint verwachten?

De leerlingen krijgen de begeleiding van maandag tot en met vrijdag direct vanuit school (van 14.00 uur tot 18.00 uur). En ook tijdens de hele meivakantie zijn we natuurlijk open om leerlingen zo vlak voor het examen goed te helpen. 

De leerlingen hebben elke dag een gesprek met hun persoonlijke coach. Hoe staat de leerling ervoor en wat gaat hij of zij doen? Samen bespreken ze de planning uitvoerig. Daarna gaat de leerling, samen met de leerlingbegeleiders, aan de slag met huis- of leerwerk. De Luzac Eindsprint geeft veel aandacht aan leren leren. Door belangrijke studievaardigheden op te doen, leert de leerling een stuk effectiever.

De leerlingen kunnen tevens contact opnemen met vakcoaches die ze helpen met een specifieke vraag over een vak. Heeft een leerling moeite met krachten uitrekenen voor natuurkunde? Dan wordt hij of zij gericht geholpen door de vakcoach, die de voortgang weer terugkoppelt aan de persoonlijke coach. Zo is het leerproces altijd onder controle.

Het beste van beide werelden; persoonlijke begeleiding én intensieve trainingen

De kracht van de Luzac Eindsprint is de combinatie van de examentrainingen én de begeleiding. De trainingen vinden ’s weekends plaats. Samen met de coach bespreekt de leerling welke trainingen hij of zij gaat doen en wat voor winst er te behalen valt.

Tijdens deze intensieve trainingen gaat een bevoegde docent met de leerlingen aan de slag. De examenstof wordt uitgelegd en de leerlingen krijgen uitgebreid feedback op hun leerproces. Vervolgens kunnen leerlingen met de nieuwe inzichten en ontwikkelde vaardigheden aan de slag. Na het weekend wordt er geëvalueerd en besproken hoe de leerling de opgedane kennis en vaardigheden verder doorvertaalt in het leerproces.

Keuzes met betrekking tot nieuwe examenregels

Ook met betrekking tot de examenplanning worden de leerlingen geadviseerd. Zo kunnen leerlingen nu niet alleen in het eerste tijdvak, maar ook in het tweede tijdvak de eerste kans van het examen maken. Wanneer ze welk examen plannen, dat kunnen ze zelf bepalen. Wij begeleiden ze hierin. Maakt de leerling alle examens in dezelfde periode, of schuift hij of zij een lastig vak dat meer tijd en aandacht behoeft vooruit? Zo kunnen ze kiezen om in het eerste tijdvak de examens te volgen waar ze zeker over zijn. Dan hebben ze daarna nog twee weken de tijd om je te focussen op de vakken die ze lastig vinden. In het derde tijdvak mogen ze vervolgens nog twee herkansingen doen.

Nog één nieuwe regel: je mag op één cijfer je vinger leggen. Die telt dan niet meer mee. Wij ondersteunen de leerling in zijn of haar keuze hierin.

Een gedegen advies van een echte onderwijsorganisatie

Het examenjaar is anders dan anders. Het goede advies daarbij is belangrijk. Luzac is een ingebedde onderwijsorganisatie en we beschikken over ondersteuning vanuit ons eigen examenbureau. Dat helpt enorm in de toepassing van eindexamenregels. Hebben we een vraag? Dan hebben wij na een kort telefoongesprek het antwoord.

Gegarandeerd resultaat

Elk jaar weer is Luzac zeer succesvol in de begeleiding van leerlingen. Daarom geven we de garantie dat wij leerlingen kosteloos blijven begeleiden als zij niet voor alle examens in één keer slagen. Is er een (her)examen nodig in het tweede tijdvak? Dan wordt de leerling daar optimaal op voorbereid zonder extra kosten. Zelfs als er een herexamen nodig is in het derde tijdvak blijven wij gewoon begeleiden zoals de leering dat gewend is. Ook dat is de kracht van Luzac!

Kortom: Wij weten als geen ander dat zeker in deze onzekere tijd persoonlijke aandacht een leerling goed doet. Tijdens de Eindsprint worden zorgen weggenomen en maken deze plaats voor zelfvertrouwen. Het resultaat: de leerling slaagt met vlag en wimpel.

Aanmelden

Leerlingen kunnen zich aanmelden t/m 19 maart. Claim hier snel een plek, want vol is vol.