Terug naar alle nieuwsberichten

Bij Luzac kunnen leerlingen weer elke dag naar school

Goed nieuws: de scholen mogen weer open! En wat hebben we allemaal naar dit moment uitgekeken. Wij zijn dan ook blij dat Luzac vanaf maandag 1 maart weer helemaal open gaat voor alle leerlingen. Dat betekent voor alle Luzac leerlingen terug naar normaal, van maandag tot en met vrijdag volgens het oorspronkelijke rooster.

Ook de Luzac Studiebegeleiding, Examentrainingen en de Eindsprint vinden weer plaats op de vestigingen. Dat kan bij ons veilig en verantwoord omdat we een kleinschalige school zijn, met kleine klassen en ruime lokalen.

Bekijk de reportage hierover van Omroep Brabant:

Wij zijn ontzettend blij dat we alle leerlingen weer elke schooldag kunnen verwelkomen. Dit doen wij uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen:

  • Leerlingen houden altijd 1,5 meter afstand.
  • Leerlingen en medewerkers dragen een mondkapje als zij zich door de school bewegen, bijvoorbeeld in de gang. Zodra zij in de klas of de kantine zitten, mag het mondkapje af.
  • Er zijn vaste looproutes, waardoor leerlingen en medewerkers elkaar nooit kruisen.
  • Als een leerling of docent positief test op het coronavirus, moeten andere leerlingen of docenten die in nauw contact zijn geweest tien dagen in quarantaine. Op dag vijf kunnen zij zich vrijwillig laten testen om daarmee de quarantaine te verkorten.
  • Leerlingen en medewerkers gaan in quarantaine als zij in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Met nauw contact wordt bedoeld: langer dan 15 minuten (op een dag) op minder dan 1,5 meter van elkaar.
  • Leerlingen die ziek zijn of positief getest zijn op het coronavirus volgen hun lessen digitaal. Zit de hele klas in quarantaine? Dan worden de lessen digitaal gegeven.

Kortom: alle leerlingen van Luzac kunnen weer zorgeloos naar school! Van brugklassers tot de bovenbouw. En van leerlingen die het beste uit zichzelf halen met Luzac Studiebegeleiding tot examenkandidaten die knallen tijdens examentrainingen en de Eindsprint. Wij kijken ernaar uit om alle leerlingen dagelijks te verwelkomen.

Heeft u vragen? Of wilt u weten wat Luzac voor uw kind kan betekenen? Dan kunt u altijd contact opnemen door te bellen naar 035 – 672 10 39 of te mailen naar [email protected].