Luzac Studiebegeleiding

Als het gaat om het komend schooljaar van uw zoon of dochter, dan is één ding zeker; u wilt dat uw kind met plezier en vol zelfvertrouwen goede resultaten haalt, met een mooi rapport of diploma als sluitstuk. Mocht er dit schooljaar wat onzekerheid zijn, bijvoorbeeld over leerachterstand, moeite met een of meerdere specifieke vakken of twijfel of uw kind zijn of haar potentie volledig benut, weet dan dat Luzac uw zoon of dochter daarbij kan begeleiden. Ook als uw kind leerling is bij een andere school.

Basisschoolleerlingen

Leer- en huiswerkbegeleiding voor leerlingen van groep 7 en 8. Leerlingen oefenen voor de Centrale Eindtoets en doen kennis en vaardigheden op die waardevol zijn voor nu en voor de toekomst. Zij krijgen handvatten toegereikt om het maximale uit zichzelf te halen tijdens de laatste schooljaren van de basisschool.

Meer informatie

Leerlingen voortgezet onderwijs

Persoonlijke leer- en huiswerkbegeleiding waarmee leerlingen gericht geholpen worden. Eventuele leerachterstanden worden weggewerkt, leerlingen benutten hun volledige potentie en examenkandidaten (in spe) worden optimaal voorbereid op school- en eindexamens.

Meer informatie

Studenten MBO, HBO en WO

Begeleiding voor eerstejaars studenten op het MBO, HBO en WO bij het leren van tentamens en het plannen en organiseren van huiswerk. Met een individueel, persoonlijk studieplan wordt huiswerk en lesstof ingedeeld en doet de student vaardigheden op om het eerste studiejaar met succes af te ronden.

Meer informatie

Hoe werkt Luzac Studiebegeleiding

Luzac Studiebegeleiding bevindt zich in de ideale leeromgeving; geen saai klaslokaal. Er is ruimte om in stilte te leren, aan een grote tafel samen te werken en om op de bank een boek te lezen. Daarnaast is er tussen alle studieactiviteiten door ruimte om even lekker te ontspannen en bij te praten.

Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de week. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft.

Meer informatie

Zeker van resultaat

Door onze jarenlange ervaring met maatwerk onderwijs aan jongeren weten we precies wat werkt en wat niet. Die ervaring gebruiken we om exact van te voren uit te stippelen én vast te leggen wat we van elkaar (begeleider, leerling én ouders) verwachten. Zo omschrijven we precies hoe wij uw kind begeleiden bij bijvoorbeeld het leren toepassen van nieuwe stof, het schrijven van een profielwerkstuk, het leren omgaan met stress of concentratieproblemen, het voorbereiden op schoolexamens of eindexamen of het maken van de juiste studiekeuze. Door onze kennis en ervaring bieden wij uw kind exact die begeleiding die hij of zij op de huidige school mist. En dat biedt zekerheid. De zekerheid van Luzac.

Persoonlijk en op maat

Vooraf maken we samen met u en uw kind een begeleidingsplan op maat, gebaseerd op de individuele behoeften van uw zoon of dochter. In dit begeleidingsplan leggen we vast hoe en hoeveel uur per week wij uw kind begeleiden en wat we van hem of haar verwachten. Zien we gaandeweg dat er andere of extra begeleiding nodig is, dan sturen we op tijd bij.

Aanmelden
Luzac

Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de week. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft. Voor de leerlingen die niet elke dag of helemaal niet naar een Luzac vestiging kunnen komen, bieden we zowel een hybride als online variant.

Vestiging

De studiebegeleiding vindt in zijn geheel plaats op de vestiging. Na schooltijd komen de leerlingen naar de vestiging toe. Daar hebben zij hun dagelijkse intake met de onderwijscoach, waarna ze onder leiding van een studiebegeleider aan de slag gaan met hun werk.

Meer informatie

Hybride

Sommige leerlingen kunnen niet elke dag naar de vestiging komen, omdat zij bijvoorbeeld laat uit zijn of weer op tijd moeten sporten. Voor deze leerlingen hebben wij de hybride variant. Leerlingen komen dan 1 of 2 keer per week naar de fysieke vestiging. Op de ander dagen volgt de leerling de studiebegeleiding online.

Meer informatie

Online

De volledige online variant is bedoeld voor leerlingen die geen gelegenheid hebben om naar de fysieke vestiging te komen, maar wel ondersteuning nodig hebben. Leerlingen melden zich elke dag bij de onderwijscoach voor de dagelijkse intake. Hier worden afspraken gemaakt over wat de leerling gaat doen.

Meer informatie