Terug naar alle nieuwsberichten

Conrector aanvullend onderwijs Anouk Paans over de meerwaarde van Luzac Studiebegeleiding

Anouk Paans, conrector aanvullend onderwijs, helpt leerlingen gericht met de meest uiteenlopende hulpvragen. Van faalangst onder controle krijgen tot betere cijfers voor wiskunde en een optimale voorbereiding op Cito-toetsen. Ze vertelt over de meerwaarde van de intensieve, persoonlijke begeleiding.

Bij Luzac Studiebegeleiding krijgen leerlingen de aandacht en hulp die ze nodig hebben om optimaal te presteren. Leerlingen kunnen na schooltijd, tussen 14.00 tot 18.00 uur, bij mij terecht. Tijdens de eerste afspraak nemen we verschillende testen af, zoals de leervoorkeurentest en een persoonlijkheidstest. Of een loopbaankeuzetest voor examenkandidaten of studenten die spijt hebben van hun studiekeuze. Door testen af te nemen, krijgen we een goed inzicht in de leerbehoeften. Daarna kan ik het begeleidingsplan maken, waarin we vaststellen wat de leerdoelen zijn en hoe we de leerling begeleiden.

Gerichte hulp op een manier die bij de leerling past

Elke begeleidingsdag bespreken we eerst hoe het gaat, waar de leerling tegenaan loopt en wat hij of zij die week moet doen. Zijn er belangrijke (toets)momenten binnen nu en vier weken? Dan gaan we daar direct mee aan de slag! Veel leerlingen vinden het lastig om te bepalen hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze aan het einde van de week klaar zijn. Daarom plannen we samen taken in.

Elke leerling heeft een andere hulpvraag: van faalangst tot een ongestructureerde leerstijl of moeite met bètavakken. Daarom begeleiden we elke leerling ook op een andere manier. Leerlingen met faalangst leer ik om op een andere manier te denken. Hier gebruiken we verschillende oefeningen voor. Sommige leerlingen interpreteren vragen niet juist en antwoorden te makkelijk. Bij ons ontwikkelen ze dan de vaardigheden waarmee ze hun kennis beter toepassen. En een leerling die slechte cijfers haalt voor wiskunde, leer ik bijvoorbeeld om eerst de vraag en de gegeven informatie op te schrijven, voordat hij de vraag beantwoordt.

De kracht van Luzac Studiebegeleiding

De grote kracht van Luzac Studiebegeleiding is dat we echt kleine groepjes hanteren. Schrijven meer leerlingen zich in? Dan zetten we direct vacatures voor studiebegeleiders uit. Zo kunnen we de persoonlijke benadering optimaal behouden. Daarnaast hebben wij allemaal een achtergrond in de psychologie of pedagogiek. We beschikken dus over een groot empathisch vermogen; de leerlingen voelen zich echt gezien en gehoord. Ook tijdens de lockdown, waarin de begeleiding niet op school kan plaatsvinden, zorgen we voor persoonlijke aandacht. In virtuele een-op-een-gesprekken kunnen we de leerling persoonlijk helpen en zelfs meekijken door schermen te delen.

Nog een voordeel: Veel leerlingen vinden het lastig om gedisciplineerd aan de slag te gaan met hun huiswerk. Als ze na een lange schooldag eenmaal thuis zijn, nemen ze hier dan geen tijd voor. Het voordeel van Luzac Studiebegeleiding is dat leerlingen gericht geholpen worden, waarna ze tijd hebben voor rust en leuke bezigheden.

Succesvolle Cito-trainingen

We begeleiden niet alleen middelbare scholieren en studenten, maar ook achtstegroepers die Cito-toetsen in het vooruitzicht hebben. Dat doen we individueel of in groepsverband. Alhoewel we pas net zijn begonnen, horen we nu al succesverhalen. Zo wilde een jongen heel graag voor de havo gaan, terwijl hij vanuit school een vmbo-advies kreeg. Dankzij onze trainingen heeft hij vaardigheden opgedaan waarmee hij tijdens de laatste Cito-toets boven zichzelf uit is gestegen. Met als resultaat: een havo-advies!

Ik voel mij bij Luzac echt op mijn plek, omdat de school zo kleinschalig en persoonlijk is. Het geeft mij onwijs veel voldoening om een leerling echt te kunnen helpen. Leerlingen halen betere cijfers en gaan met meer plezier naar school. Dat vind ik mooi om te zien!

Meer informatie over Luzac Studiebegeleiding?

Op deze pagina leest u alles over (de verschillende mogelijkheden van) Luzac Studiebegeleiding. Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u een passend, vrijblijvend advies te geven. Bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected].