Terug naar alle nieuwsberichten

Rector Douwe Boekhoudt: ‘‘Luzac College is een ontdekkingstocht waarin je jouw ambities waarmaakt en jezelf echt leert kennen.’’

Rector Douwe Boekhoudt vertelt wat het onderwijs van Luzac College zo uniek maakt. Luzac heeft twee vestigingen in Amsterdam, namelijk: Luzac Lyceum en Luzac College. Luzac Lyceum biedt onderwijs van brugklas tot de eindexamens en het Luzac College is er voor leerlingen die binnen één examenjaar alles eruit willen halen wat erin zit. Ambitie staat centraal bij Luzac College. Leerlingen maken een uitzonderlijke groei door die hun toekomstperspectief verandert. En dankzij de kleine klassen, aandacht en persoonlijke ontwikkeling overtreffen ze zichzelf. 

‘‘Luzac College is er voor de leerling met ambitie. Heb je je havo-diploma op zak en wil je een wo-opleiding doen? Of weet je nog niet wat je wilt studeren? Dan is het 2 in 1-examenjaar van Luzac College niet alleen een snelle, maar ook een extra leerzame weg. Je hebt niet alleen binnen een jaar een diploma op zak, maar je bent een zeer waardevolle ervaring rijker. Luzac College biedt een 1-jarige ontdekkingstocht. We zien leerlingen opbloeien, van zesjes naar achten gaan en nieuwe ambities ontwikkelen. En dat terwijl ze versneld examen doen op een hoger niveau. Er heerst een saamhorigheidsgevoel door de hele school: samen halen we alles eruit wat erin zit.’’

Een ontwikkeling op meerdere vlakken

‘’Samen met de leerlingbegeleider maken de leerlingen een plan. Met betrekking tot hun schoolwerk en leerdoelen, maar ook voor hun toekomst. De leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat ze echt leuk vinden. Met hun leerlingbegeleider bespreken ze meerdere keren per week hoe ze ervoor staan en ze ondervinden samen wat voor vervolgopleiding bij hen past. We zien dat veel leerlingen hun eigen verwachtingen overtreffen. Binnen een jaar zijn ze op verschillende vlakken gegroeid: ze hebben hun diploma op een hoger niveau gehaald, maar ook een onwijze persoonlijke en sociale ontwikkeling doorgemaakt.’’

‘’Ik vind het prachtig om de leerlingen te zien opbloeien. De prestatie die ze binnen een schooljaar leveren,  blijft waardevol voor in de toekomst. Ze weten als geen ander hoe ze alles eruit kunnen halen wat erin zit en volgen een pad dat hen echt blij maakt. Elk schooljaar horen we weer hoe blij de leerlingen en ouders zijn met hun keuze voor Luzac College’’

‘’Luzac heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt. En dat ondanks de corona-handicap. Behalve goede schoolprestaties heeft mijn zoon zich in zijn Luzac-periode ook als persoon sterk ontwikkeld. Het zal te maken hebben met het schoolsysteem, de medeleerlingen, de schoolomgeving. De leerlingbegeleider heeft hem de ideale coaching gegeven, waardoor hij keihard ging werken. In het verleden was hij tevreden met een 6. Maar onlangs vertelde hij dat als je voor een 8 leert, je minimaal een 6 of 7 haalt. De Luzac-periode was de prettigste jaar uit zijn middelbareschooltijd, een jaar waar hij met voldoening en trots op terug kijkt.’’ – ouder van een Luzac College-leerling

School combineren met vrije tijd

‘’Als ik een intake met een leerling heb, druk ik hem of haar op het hart dat ze de dingen die ze leuk vinden niet op hoeven te geven. School, sport en leuke dingen doen worden vlekkeloos gecombineerd. De leerlingen volgen lange schooldagen, die natuurlijk heel intensief zijn. Maar thuis hebben ze wel rust. Dankzij de kleine klassen krijgt elke leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft. Elke leerling wordt binnen no-time in kaart gebracht, waardoor het meteen duidelijk is hoe we hem of haar optimaal kunnen helpen. Daarnaast houden we de leerbehoeften en resultaten continu bij. Zo hoeven de leerlingen en hun ouders zich geen enkele zorgen te maken en wordt het ze nooit te veel, waardoor ze de eindstreep met plezier behalen.’’

Lees meer over Luzac College Amsterdam

Niet alleen Douwe Boekhoudt is blij met de kwaliteit van Luzac, ook leerlingbegeleider Sophie de Weerd en management assistent én moeder Jennifer Baron zijn blij dat zij elk jaar weer leerlingen kunnen helpen aan het felbegeerde diploma.

Meer weten

Wilt u meer informatie over Luzac College Amsterdam? Maak een afspraak voor een persoonlijke gesprek, bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.