Terug naar alle nieuwsberichten

Leerlingbegeleider Sophie de Weerd: ‘’Het 2 in 1-examenjaar is een snelkookpan voor leerlingen die écht alles uit zichzelf willen halen.’’

Leerlingbegeleider Sophie de Weerd vertelt over de groei die haar leerlingen binnen één jaar doormaken. Luzac heeft twee vestigingen in Amsterdam, namelijk: Luzac Lyceum en Luzac College. Waar Luzac Lyceum onderwijs van brugklas tot de eindexamens biedt, is het Luzac College er voor leerlingen die binnen één examenjaar alles eruit willen halen wat erin zit. Zij doen het 2 in 1-examenjaar, op een hoger niveau. Ze kiezen hiervoor, omdat ze liever nog geen vervolgopleiding kiezen of hun ambities zo snel mogelijk willen realiseren. Na het examenjaar beschikken de leerlingen niet alleen over hun diploma, maar zijn ze ook een zeer waardevolle ervaring rijker. 

‘’Luzac College is een snelkookpan voor leerlingen die écht alles uit zichzelf willen halen. Ze gaan een avontuur aan. En een ding is zeker: het examenjaar van Luzac College is het leukste schooljaar van hun middelbareschooltijd. Elk schooljaar zeg ik het in mei weer: ‘wat gek dat ik deze leerlingen pas een jaar ken.’ Je leert elkaar vliegensvlug kennen. Het is echt teamwork met de leerlingen, en ik vind het elke keer mooi om de leerlingen te zien opbloeien.’’

Intensieve lesdagen

‘’Het 2 in 1-examenjaar is intensief. Daar is geen ontkomen aan. Als je voor Luzac College gaat, kies je voor een supersnelle ontwikkeling. Maar de leerlingen hebben hun eyes on the price: dat felbegeerde diploma is bij de start al in zicht. In één jaar krijgen ze leerstof voor twee schooljaren. Dat is een hele prestatie. Luzac zorgt er natuurlijk voor dat het te doen is. Tijdens de lange schooldagen maken de leerlingen het grootste deel van hun huiswerk en worden ze optimaal voorbereid op SE’s en eindexamens. Zo hebben ze thuis rust.’’

Binnen een maand de vinger op de zere plek

‘’Luzac ontdekt binnen no-time wat de sterktes en zwaktes van de leerlingen zijn. En die zere plekken, die worden meteen onder handen genomen. Maar ook met de sterktes van de leerlingen gaan we aan de slag. Zo kijken we hoe ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen en in welke vervolgopleiding deze sterktes goed tot hun recht kunnen komen.  Elke leerling wordt gericht geholpen, waardoor we leerlingen van 5.5’en naar 8’en zien gaan. Dat maakt ons trots en geeft de leerling zelfvertrouwen. Ik spreek mijn leerlingen dagelijks over hoe het gaat. En ik ben altijd op de hoogte van hun laatste prestaties. In dit traject kun je eigenlijk niet lang achterover leunen. Ik ben er om mijn leerlingen een schouderklopje te geven, maar ook om ze te motiveren. Als de motivatie ook maar even ontbreekt, dan pak ik dat direct aan.’’

Persoonlijke ontwikkeling

‘’Ook onderling is het altijd gezellig. In de kleine klassen ontstaan hechte vriendschappen. Soms voelt het alsof we met 80 mensen op een onbewoond eiland zitten. Iedereen gaat voor hetzelfde doel, dat motiveert en verbindt. Aan het begin van het schooljaar vertel ik mijn leerlingen: ‘’over een jaar ken ik je heel goed en ben je een ander mens geworden.’’ De leerlingen halen niet alleen versneld hun diploma (op een hoger niveau). Ze ontdekken wie ze zijn, waar hun talenten liggen en wat ze leuk vinden. Samen ontdekken we waar ze naartoe willen na Luzac.’’

Lees meer over Luzac College Amsterdam

Niet alleen Sophie de Weerd is blij met de kwaliteit van Luzac, ook management assistent én moeder Jennifer Baron en rector Douwe Boekhoudt zijn blij dat zij elk jaar weer leerlingen kunnen helpen aan het felbegeerde diploma.

Meer weten

Wilt u meer informatie over Luzac College Amsterdam? Maak een afspraak voor een persoonlijke gesprek, bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.