Terug naar alle nieuwsberichten

Kom maar op met die eindexamens: met deze 4 tips ben jij goed voorbereid

Doe je dit jaar eindexamen? Dan staat er een spannende periode op je te wachten, waarin je natuurlijk op je allerbest wilt presteren. Er hangt veel vanaf: je diploma, een vervolgopleiding of een andere stap in jouw carrière. Begrijpelijk dat je daar best zenuwachtig van wordt, maar dat is helemaal niet nodig! Met deze tips loop jij straks zelfverzekerd de examenzaal in.

1. Maak een planning (en houd je eraan)

Klinkt voor de hand liggend, maar het werkt écht. Met een planning verdeel je de examenstof in hapklare brokken, waardoor je alle stof goed tot je neemt. En zo zorg je ervoor dat jouw aandacht goed verspreid is over meerdere examens, in plaats van dat je je blindstaart op wiskunde of geschiedenis. Nog een voordeel: het gevoel dat je alles op een rijtje hebt en elk moment weet waar je aan toe bent, geeft rust. En die rust kun jij goed gebruiken tijdens het studeren, maar ook om ontspannen in de examenzaal te zitten.

2. Oefenen, oefenen, oefenen

Eigenlijk kun je alles alleen trainen door te blijven herhalen. Door veel te oefenen leer je de verschillende vraagstellingen kennen, te interpreteren en goed te beantwoorden. Kom maar op met die oude examens, dus! Zo herhaal je de leerstof en train je jouw examenskills, die je natuurlijk goed kunt gebruiken.

3. Vraag om hulp als je iets niet begrijpt

Blijven die wiskundeformules, Duitse voorzetsels of aardrijkskundige weetjes abracadabra voor jou?  Balen natuurlijk, maar je kunt er iets aan doen door hulp te vragen. Zo kun je, met de juiste oefeningen en uitleg van iemand die het vak van binnen en buiten kent, op een andere manier naar het vak kijken, waardoor je het ineens wél snapt.

4. Eet je concentratievermogen sterker

Door goed en gezond te eten, kun je je beter concentreren tijdens het leren en je examen. Het is namelijk bewezen dat jouw concentratievermogen met een gezond voedingspatroon stijgt. Dag McDonald’s en hallo fruit & veggies, voor nu dan even.

Getraind de examenzaal binnenlopen?

Bij Luzac Examentraining word je, in een klas van maximaal 12 deelnemers, geholpen door bevoegde docenten, in plaats van studenten. Zij staan dagelijks voor de klas en zien binnen no-time waar je nog moeite mee hebt en hoe zij jou kunnen helpen. Na de training krijg je een persoonlijk leerplan mee en staat de docent tot het examen per mail voor je klaar. De Luzac Examentraining is al jaren een groot succes: deelnemers van Luzac Examentraining scoren gemiddeld 1 punt hoger op hun eindexamen!