Terug naar alle nieuwsberichten

“Ik durf nu eindelijk vragen te stellen”

Over ruim drie weken gaan de eindexamens van start. En terwijl buiten heerlijk het zonnetje schijnt, volgen leerlingen uit heel Nederland in het weekend een examentraining op een van de vestigingen van Luzac.

“Onze docent geeft handige tips”
Een groepje leerlingen dat op zaterdag 13 april bij Luzac Leiden een examentraining wiskunde B vwo volgt, zit tijdens de lunch gezellig samen te praten. De training bevalt hun tot nu toe erg goed. “Je merkt dat de docent veel ervaring heeft, de stof wordt heel duidelijk uitgelegd. En het is ook fijn dat de focus puur op het examen ligt en minder op algemene dingen”. Een ander voegt toe: “Onze docent geeft handige tips, zoals een tekenschema. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord!” Tijdens de trainingen wordt per leerling gekeken waar iemand moeite mee heeft en hoe de leerling zo goed mogelijk op weg geholpen kan worden richting het examen. De leerlingen merken dat ze veel aandacht krijgen: “De docent komt continu kijken naar je opgaven.”

“Ik snap het nu echt beter”
Waarom ze voor Luzac Examentraining gekozen hebben? “Mijn broertje volgde vorig jaar bij Luzac en bij een andere aanbieder een examentraining, en hij vond Luzac echt veel beter.” Even verderop zitten twee meisjes die voor een training economie en M&O naar Leiden zijn gekomen: “Een vriendin van mij stond er slecht voor bij economie. Ze volgde een examentraining bij Luzac en haalde voor haar examen een 8. Het zou echt wat zijn als dat mij ook zou gebeuren!” De twee vinden het vooral prettig dat de groepjes een stuk kleiner zijn dan hun normale klas. “De docent legt alles heel goed uit, gaat leuk met leerlingen om en ik snap het nu echt beter. Dat komt ook doordat de klas zo compact is. Ik stel nu veel meer vragen.” Daar sluit het andere meisje zich bij aan: “Ja, dat durf ik normaal ook echt nooit!”

“In kleinere klasjes heb je snel door wat lastig wordt gevonden”
Docent Johan Dijkstra (Luzac Lyceum Amsterdam en Luzac Haarlem) geeft dit weekend een examentraining aardrijkskunde havo aan acht gemotiveerde leerlingen. Hij ziet de groep gaandeweg de training steeds meer opbloeien. “In het begin zijn ze nog wat schuchter, maar je ziet al snel de problemen waar ze tegenaan lopen. Ze zijn ontvankelijk. Het ijs breekt en je krijgt steeds meer handvatten waarmee je ze kunt aansturen. In een groep van 25 leerlingen sneeuwen ze onder, maar in kleinere klasjes heb je snel door wat lastig wordt gevonden. De tijd gaat dan heel snel in positieve zin, dat vinden de leerlingen zelf ook. Ik heb nog geen telefoon gezien!”

Wil jij ook een examentraining bij Luzac volgen om je daarbij optimaal voor te bereiden op je examens? Bekijk het aanbod op www.luzac.nl/examentraining.