Terug naar alle nieuwsberichten

Alleen ga je snel, samen kom je verder

Sarah (6 vwo) krijgt meer zelfvertrouwen door teamspel met docent en leerlingbegeleider

In de tweede week van de examenperiode zijn onze leerlingen volop bezig met hun voorbereiding op het Centraal Eindexamen. Dat is een spannende periode. Gelukkig staan zij er niet alleen voor. Iedere dag opnieuw hebben leerlingen uit de eindexamenklassen contact met hun leerlingbegeleider. Even samen de check of alles volgens plan verloopt. Toch extra oefenen met natuurkunde of aan de slag met die lastige toepassingsvragen voor geschiedenis?

Naast het contact met de leerlingbegeleider krijgen leerlingen aparte leerstrategieën aangereikt. Voor de leerlingen met zaakvakken zoals geschiedenis, maatschappijwetenschappen, tekenen of aardrijkskunde in hun profiel is er een reader gemaakt, waarin verschillende soorten vragen apart worden uitgelegd. Op die manier leren de kandidaten met een stappenplan te werken voor het beantwoorden van bijvoorbeeld ‘kop-staart-vragen’.  En dit op dezelfde manier voor dezelfde soort vakken, tijdens de reguliere lessen én in de studiezaal.

Sarah uit 6 vwo legt uit: ‘Door zoveel met examenvragen te oefenen, leer je vragen herkennen en kom je niet snel voor verrassingen te staan. Het geeft me meer zelfvertrouwen’.

Geen Luzac-leerling maar wel geïnteresseerd in Luzac Examentraining? Ga voor meer informatie en losse examentrainingen naar www.luzac.nl/examentraining.