Terug naar alle nieuwsberichten

De 5 beste redenen om voor Luzac te kiezen

Luzac biedt toonaangevend en doeltreffend particulier voortgezet onderwijs, van brugklas tot diploma. Voor mavo, havo én vwo. Waarom Luzac?

1. Kleinschalig onderwijs

Bij Luzac bestaan de klassen uit gemiddeld 12 leerlingen. Hierdoor valt uw kind bij ons nooit van de radar. Wij zien, horen én begrijpen uw kind. De lessen worden gegeven door bekwame en bevoegde docenten die zich dag in dag uit focussen op het overbrengen van vakinhoudelijke kennis en het aanleren van studievaardigheden. Kortom: wij bieden een veilige, hoogwaardige en prettige leeromgeving waar het zelfvertrouwen en leerplezier van leerlingen snel toenemen.

2. Persoonlijke aandacht

Wij kijken naar de talenten, ambities en motivatie van uw kind. Ook staan we stil bij de eventuele specifieke wensen en zorgen van u als ouders. Wij stellen met elkaar doelen vast die uitdagend, maar ook realistisch en haalbaar zijn. Uw zoon of dochter beseft dat er écht iets staat te gebeuren. Uw kind staat er echter niet alleen voor en krijgt bij Luzac een eigen leerlingbegeleider toegewezen. Iemand die vanaf het begin intensief betrokken is bij uw zoon of dochter.

3. Flexibele leerroutes

Bij ons is de route minstens zo belangrijk als de bestemming. Misschien wil uw kind wisselen van profiel, overstappen naar een hoger niveau, kiezen voor ‘2 jaar in 1’ examenonderwijs of vakken op verschillende niveaus volgen. We kunnen ook temporiseren door (het examen doen in) vakken uit te spreiden over een langere periode. Doordat wij ons flexibel opstellen en denken in mogelijkheden, kiezen ook leerlingen die op hoog niveau sporten (of een ander talent benutten) voor Luzac.

4. Toekomstcoaching

Wij kijken vooruit. Ons onderwijs is erop gericht om leerlingen zo goed mogelijk klaar te stomen voor al wat nog komen gaat. Het onderwijs van Luzac biedt handvatten om vol zelfvertrouwen gedurfde maar weloverwogen keuzes te maken in een concurrerende wereld met een overdaad aan mogelijkheden. De profielkeuze en studiekeuze zijn toekomstbepalend. Om de leerling hierin te ondersteunen, heeft Luzac toekomstcoach TIM ontwikkeld: This Is Me.

5. Huiswerk? Schoolwerk!

Bij Luzac maakt uw kind zijn of haar huiswerk onder toezicht op school. In een studiezaal zonder invloeden en verleidingen is opperste concentratie mogelijk. En daarna? Daarna komt uw kind thuis en hoeft het niets meer te doen. School is school, thuis is thuis. Binnen het gezinsleven wordt dit als zeer prettig ervaren. Examenleerlingen doen uiteraard meestal nog wel wat extra studie thuis, zodat ze maximaal voorbereid opgaan voor hun eindexamens.

Kennismaken met Luzac?

Benieuwd wat Luzac voor uw kind kan betekenen? Inschrijven is nog mogelijk! Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek op een vestiging bij u in de buurt.