Terug naar alle nieuwsberichten

Nu ook naar school in Heerenveen

Middelbare schoolleerlingen uit Friesland die een diploma willen halen om zo hun toekomstdroom na te jagen, krijgen er een keuzemogelijkheid bij: Luzac. De particuliere onderwijsinstelling opent volgend schooljaar een vestiging in Heerenveen. Het is de eerste Luzac-vestiging in Friesland.

“Met deze nieuwe school gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, zegt Anne Bruinewoud, operationeel directeur van Luzac. “Wij willen ons onderwijs bereikbaar en toegankelijk maken voor leerlingen uit heel Friesland.”

Goed bereikbaar

Middelbare schoolleerlingen uit Friesland die nu onderwijs bij Luzac volgen, moeten dagelijks naar Zwolle of Groningen reizen. Dat vraagt veel reistijd, bovendien is reizen naar Zwolle en Groningen niet voor iedereen haalbaar.

Met de nieuwe vestiging in Heerenveen wordt Luzac voor leerlingen uit grote delen van Friesland en de Noordoostpolder bereikbaar. Het schoolgebouw in Heerenveen ligt op wandelafstand van Station Heerenveen. Vlakbij de school is bovendien een bushalte.

Van start met eindexamenklassen

Luzac Heerenveen gaat van start met eindexamenklassen op havo- en vwo-niveau. Op basis van het aantal inschrijvingen wordt deze zomer bekeken of er ook met andere klassen wordt gestart. In de komende jaren zal het onderwijsaanbod worden uitgebreid met meerdere leerjaren.

In de afgelopen jaren heeft Luzac vaak de vraag gekregen wanneer er in Friesland een vestiging wordt geopend. Luzacs visie op onderwijs gaat uit van kleine klassen en persoonlijke aandacht voor leerlingen. Klassen bestaan gemiddeld uit 12 leerlingen. Bruinewoud: “Zo krijgen leerlingen de aandacht die zij nodig hebben. Door die betrokkenheid zien wij leerlingen opbloeien. Als zelfvertrouwen en leerplezier toenemen, zijn leerlingen tot grootse dingen in staat.”

Ervaren docententeam

Luzac Heerenveen gaat van start met een ervaren docententeam. De nieuwe school vindt onderdak in een bestaand gebouw aan de K.R. Poststraat. Het gebouw wordt deze zomer ingericht als school en voorzien van alle nodige voorzieningen.

Benieuwd naar de nieuwe vestiging en wat Luzac voor u en uw kind kan betekenen? Op zaterdag 1 september is het mogelijk om een kijkje te komen nemen tijdens de Open Dag. Onze docenten en leerlingen staan voor u klaar om uw vragen te  beantwoorden en u rond te leiden op de nieuwe school. Meld u aan voor de Open Dag.