Maak kennis met…

Tijdens de zomermaanden in 2018 is onze vestiging aan de Zonnebloemstraat, een voormalige dokterswachtpost, ingericht als school en voorzien van alle benodigdheden. De bushalte is voor de school, het treinstation is op loopafstand en achter het pand hebben we voldoende parkeergelegenheid. Met deze nieuwe school wordt Luzac voor leerlingen uit grote delen van Friesland en de Noordoostpolder beter bereikbaar.

Luzac Heerenveen is een vestiging met een echt Friese, nuchtere identiteit. Het is een veilige leeromgeving waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn. Onze teamleden zijn stuk voor stuk zeer enthousiast en zetten alles op alles om elke leerling de handvatten te geven waarmee hij of zij mooie resultaten boekt. Elk jaar weer wordt ons onderwijs hooggewaardeerd.

Ik vervul al 22 jaar de rol van rector bij Luzac. Waar ik eerst 20 jaar rector was van Luzac Groningen, nam ik in 2018 ook de vestiging Heerenveen onder mijn hoede. Daarnaast geef ik het vak scheikunde. Het persoonlijke contact met de leerlingen vind ik het allerleukste aan mijn rol. Om samen echt alles eruit te halen wat erin zit.

Wij vinden niet alleen de prestaties van onze leerlingen belangrijk, maar ook gezelligheid. Onze lessen zijn zowel leerzaam als leuk. Daarnaast organiseren we veel buitenschoolse activiteiten: van de musical ‘Soldaat van Oranje’ bijwonen tot een stedentrip naar Rome. Samen zorgen we er niet alleen voor dat elk schooljaar succesvol verloopt, maar ook dat de leerlingen met veel plezier naar school gaan.

Ook is het bij Luzac Heerenveen mogelijk om een topsportcarrière te combineren met school.

drs. Albert Buijs
Rector Luzac Heerenveen

Luzac

Praktische informatie

Adres

Zonnebloemstraat 6A
8441 CV Heerenveen
0513 6100 12

Het gebouw aan de Zonnebloemstraat is deze zomer ingericht als school en voorzien van alle benodigdheden. Met deze nieuwe school wordt Luzac voor leerlingen uit grote delen van Friesland en de Noordoostpolder beter bereikbaar. We kijken ernaar uit om op deze nieuwe vestiging het vertrouwde goede Luzac-onderwijs te bieden.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Heerenveen wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Testimonials

“Bij Luzac kunnen we maatwerk bieden. Differentiatie is mogelijk zonder iemand uit het oog te verliezen. Individuele aandacht in de vorm van goede gesprekken of steunlessen, waarbij we ook de ouders op de hoogte houden. We zorgen ervoor dat leerlingen nooit achterop raken of door de bomen het bos niet meer zien. Ik ervaar het als zeer doeltreffend en effectief dat we buiten de kaders kunnen denken én handelen.”
Feike Vermaning
Docent en leerlingbegeleider
`

Team

drs. Albert Buijs
drs. Albert Buijs
Rector
Evelien van Zanden
Evelien van Zanden
Conrector
Maaike Claus
Maaike Claus
Roostermaker
Alie de Jong-Koopmans
Alie de Jong-Koopmans
Administratief medewerker

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer