Terug naar alle nieuwsberichten

Herexamen (bedrijfs)economie? Na een training van docent Hanneke ben je er klaar voor!

Hanneke Duijvestein verliet het bedrijfsleven om leerlingen mee te nemen in haar vak. Met haar ervaringsverhalen brengt ze (bedrijfs)economie ook in het klaslokaal tot leven. Dat enthousiasme blijft tevens niet onopgemerkt tijdens de herexamentraining van Luzac! Haar doel: dat jij jouw kennis optimaal kunt benutten. Op je (her)examen, in de maatschappij en het bedrijfsleven.

Hoe ziet een examentraining van jou eruit?

We gaan als een team richting dat examen! Ik vind het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt en de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Dat is ontzettend leuk en geeft mij alleen maar energie. Vóór we beginnen, stellen de leerlingen zichzelf kort voor en vertelt iedereen waar hij of zij tegenaan loopt. Vind je ruilen over tijd bijvoorbeeld lastig? Dan besteden we daar extra aandacht aan.

Door interactief af te wisselen met zelfstandig werken en klassikaal, blijf je scherp en train je jouw examenvaardigheden zo goed mogelijk. Je leert examens maken namelijk echt door te doen. Je kunt nog zo goed de theorie leren, maar je haalt pas een voldoende als je jouw kennis veelvuldig en correct toepast. Tijdens de trainingen bekijk ik samen met de leerlingen hoe ze tot hun antwoorden komen en welke stappen ze moeten zetten om de juiste op papier te krijgen.

Ik vind het belangrijk dat de trainingen hun doel bereiken, terwijl de leerlingen een leuke dag hebben. De sfeer in mijn klassen is laagdrempelig en relaxed. Ik vind stress onnodig. Meer dan je best kun je niet doen. Al laat ik wel van mij horen als je dat niet doet.

Wat geef je leerlingen vaak mee?

Zorg dat wat je bedoelt ook echt op je antwoordenblad staat. Je eigen docent kent je goed en leest dat er misschien wel aan af, maar de tweede corrector moet het ook begrijpen. Het is heel belangrijk dat je zo concreet mogelijk antwoord geeft.

Daarnaast lijken meer examens inhoudelijk  op elkaar dan je denkt. Dezelfde stof komt vaak in verschillende vraagstellingen voor, maar leiden veelal tot eenzelfde antwoord. En als je goed hebt geleerd, ken je de stof altijd! Als je denkt dat je iets niet weet, is de kans groot dat je de vraag niet goed begrijpt.

Verschilt een herexamentraining van een reguliere examentraining?

Kom je naar de herexamentraining, dan bespreken we waar het op je eerste examen misging. Zo kunnen we gericht aan de slag om ervoor te zorgen dat je op je herexamen meer punten haalt. Dat zit ‘m vaak niet in de kennis, de leerlingen hebben meestal al goed geleerd. Maar in het toepassen kunnen leerlingen veel winst behalen. We zorgen er samen voor dat je dat helemaal onder de knie krijgt, zodat je dit op je examen net zo goed kunt doen.

Wil jij ook op je best presteren tijdens je herexamen? Boek dan snel jouw herexamentraining!