Terug naar alle nieuwsberichten

You got this! Met deze 5 examentips kom jij je examenperiode door

Je hebt je het hele examenjaar ernaar toegewerkt en nu is het moment daar: de eindexamens! Met de volgende tips houd jij je hoofd koel.

Vermijd grote groepsgesprekken over het examen

Vlak vóór het examen tientallen vragen stellen en op je af krijgen kan je stress veroorzaken, terwijl je beter uit de verf komt als je met zelfvertrouwen de examenzaal in stapt. Meng je dus niet in grote groepsgesprekken voor het examen.

Houd powerbreaks

Buiten je examens om zul je full focus aan het leren zijn. Maak tussendoor even je hoofd leeg door te bewegen. Een potje voetbal, wandeling of retourtje basic fit.. you name it. Zo neem je de stof daarna weer beter op.

Slaap!

De nacht vóór je examen doorleren met een treetje Redbull? Niet zo’n goed idee. Zorg liever dat je zonder stress en vermoeidheid scherp aan je examen kunt beginnen. Een goede nachtrust en veel slaap in de periode voor en tijdens het eindexamen doet je goed. En in je slaap wordt de stof die je overdag hebt geleerd ook nog eens verwerkt.

Eet je concentratievermogen sterker

Door goed en gezond te eten, kun je je beter concentreren tijdens het leren en je examen. Het is namelijk bewezen dat jouw concentratievermogen met een gezond voedingspatroon stijgt. Dag McDonald’s en hallo fruit & veggies, voor nu dan even.

Geef je ouders het volgende boodschappenlijstje mee:

Bananen: helpen tegen zenuwen

Vis: stimuleert je hersenen

Thee: helpt ontspannen.

Kauwgum/pepermunt: helpt je concentreren

Pak je tas de avond van tevoren in

Heb ik mijn grafische rekenmachine mee? En een tweede pen? Vragen die je jezelf niet wilt stellen op de fiets richting je examen. Pak je tas de avond van tevoren in. Zo hoef je er de volgende ochtend niet aan te denken en ga je stressloos richting school.

Wij duimen voor je. Heel veel succes!