Terug naar alle nieuwsberichten

De moeder van Sem deelt haar ervaring met Luzac Studiebegeleiding

Onze onderwijscoaches maken de kracht van Luzac ook beschikbaar voor leerlingen van andere scholen, met Luzac Studiebegeleiding. Sem volgt vier dagen per week studiebegeleiding bij onderwijscoach Sophie op de Luzac-vestiging in Den Haag. Zijn moeder, Mirelle van Helfteren, vertelt waarom zij voor Luzac hebben gekozen en wat de begeleiding voor Sem betekent.

Waarom koos u voor Luzac Studiebegeleiding?

Ik zat met mijn handen in het haar, omdat Sem dit jaar moet slagen voor de havo-examens. Hij is namelijk al gedoubleerd in havo 4 en stond er niet goed voor. Maar hij heeft wel degelijk de capaciteiten voor de havo. Op het gegeven moment liepen we vast en dachten we: het kan nu niet zo zijn dat Sem het niet gaat redden? We wisten dat er hulp moest komen.

De persoonlijke begeleiding van Luzac sprak mij aan. En we hadden al snel een intake bij Luzac Den Haag, met onderwijscoach Sophie.

Hoe ziet de studiebegeleiding voor Sem eruit?

Sem is snel afgeleid en heeft veel moeite met plannen. Hij kan een stuk beter leren in een kleine groep. Bij Luzac zit Sem in een lokaal met maar een paar andere leerlingen. En hij maakt een planning met onderwijscoach Sophie, waardoor hij altijd weet wat hij moet doen. Die duidelijke structuur en rustige ruimte vormen een mooie combinatie.

Bovenal wordt Sem op een positieve manier geholpen. Sophie sprak direct, tijdens het intakegesprek, haar vertrouwen uit. Ze wist dat het goed zou komen. Dat heeft een puber nodig. Als ouder ben je sneller geneigd om te wijzen en dingen op een negatieve manier te benaderen. Er komen emoties bij kijken die misschien niet goed zijn, maar er wel bij horen. Het vertrouwen dat Sophie uitspreekt, geeft een positieve draai.

Sem krijgt alle hulp die hij nodig heeft om goed mee te komen op school. Sophie gaat samen met hem voor zijn schoolwerk zitten. En als hij tegen een specifiek vak aanloopt, wordt er een online vakcoach ingeschakeld voor inhoudelijke hulp.

Werpt de studiebegeleiding zijn vruchten af?

De studiebegeleiding had een mooi effect: Sem haalde goede cijfers tijdens de eerste SE-week. Het bewijs dat hij het wél kan is er. Helaas wordt Sem door het succes snel overmoedig, waardoor hij thuis dan minder tijd neemt om te leren. Daar hebben we nu duidelijke afspraken over gemaakt. En de lijntjes met Sophie zijn kort, waardoor we altijd een goed beeld hebben van hoe het met Sem gaat.

Examenkandidaten mogen naast de studiebegeleiding ook examentrainingen van Luzac volgen. Daar zijn we blij mee! De trainingen zijn nog niet begonnen, maar ik heb er positieve verhalen over gehoord. Hopelijk krijgt Sem daarmee dat steuntje in de rug, waarmee hij tijdens de centrale eindexamens net zo goed presteert als tijdens zijn eerste SE-week.