Terug naar alle nieuwsberichten

Waterdispensers en Doppers; bij Luzac Eindhoven zijn plastic flesjes verleden tijd

Plastic flesjes en water uit wc-kraantjes; Luzac Eindhoven maakte er een einde aan. De leerlingen kregen namelijk allemaal een gepersonaliseerde Dopper. Die kunnen ze gedurende de hele dag vullen met gekoeld water. Een simpele gift die erg goed werd ontvangen. Rector Jackeline Tullenaar vertelt waarom Luzac Eindhoven voor een nieuw waterbeleid heeft gekozen.

‘‘Hiervoor hadden we een automaat vol plastic flesjes. En die werden veel gekocht. Dat was best zonde en kon anders! Hoe kunnen we leerlingen stimuleren om veel water te drinken, zonder veel plastic te gebruiken? We kwamen tot een simpele oplossing: Doppers. Alle leerlingen en medewerkers kregen er een. Met hun eigen naam erop. Nog nooit is een gadget zó goed ontvangen.

De hele dag gekoeld water tappen

Naast de gepersonaliseerde Doppers, hebben we een waterdispenser aangeschaft. Daar kunnen ze gekoeld water uit tappen. Een stuk lekkerder dan water uit het wc-kraantje. Dat vinden veel mensen toch een beetje vies. De dispenser is populair. Tussen de lessen door vullen leerlingen en medewerkers hun flesje bij.

Milieubewust én gezond

Het is een milieubewuste keuze. Maar ook een gezonde; boven de dispenser hangt een poster met redenen waarom het zo goed is om water te blijven drinken. Je fysieke én mentale prestaties zijn bijvoorbeeld beter als je goed drinkt. Gezondheid vinden wij sowieso belangrijk. In onze kantine kunnen leerlingen vers belegde broodjes halen. Kroketten zijn er niet te vinden. Daar stellen we leerlingen niet mee teleur. Deze generatie is zich erg bewust van het klimaat en een gezonde levensstijl. Daar passen de Doppers en waterdispenser mooi bij.’’