Terug naar alle nieuwsberichten

Is it Banksy?

Meer lol op school, daar had creatief docent Geoffrey van Wijn op Luzac Breda een leuk idee voor. Samen met twee leerlingen zat hij in een complot. Na schooltijd zijn zij hun Banksy-project gestart. Het resultaat? Een school vol vrolijke tekeningen op de muren en verbaasde docenten en leerlingen.

“Ik gaf les over street art. Street art gaat natuurlijk echt over anonimiteit, niemand weet van wie het is. Op het gegeven moment dacht ik ‘laten we zelf ervaren hoe het is om een street artist te zijn’. Zo startte ik een project met Banksy als voorbeeld. Ik vroeg twee creatieve leerlingen, Tom en Frans, of zij hiervoor in waren. En dat waren ze. We spraken in het geheim na school af om het werk van Banksy te bestuderen en na te gaan wat voor thema bij de school past. We zetten mallen op en konden aan de slag gaan. Het doel van dit project was meer lol op school! En dat hadden we.”

“Het moeilijkste van alles is je mond houden. Wel een maand lang! Op de rector en conrector na wist niemand ervan. Dat maakte het zo leuk. De volgende dag waren de kunstwerken onderwerp van gesprek. ‘’Wie had dit gedaan?!’’ Dat bleef nog een lange tijd geheim, maar we hadden de creatieve avond gefilmd voor een officiële onthulling met de hele school.”

Kunstenaar Tom: ‘’Hoe vaak krijg je nou de kans om dit te doen? Toen de docent vroeg of ik wilde meedoen, zei ik meteen ‘ja’. Ik vond het heel leuk! Het was wel moeilijk om mijn mond te houden. Maar het is gelukt!’’