Terug naar alle nieuwsberichten

Deelcertificaten halen? Ontdek het verschil dat Luzac maakt

Deelcertificaten. Daar kiezen leerlingen vaak voor als ze een ander vak nodig hebben om te worden toegelaten voor de studie van hun keuze. Of om alsnog een diploma te halen door de vakken waarop ze onvoldoende scoorden op het examen, alsnog te halen. Meer weten over deelcertificaten halen bij Luzac? Daar kan onze studieadviseur Christa Mills alles over vertellen.

‘’Ik krijg veel vragen over deelcertificaten. Deelcertificaten halen, ook wel bekend als VAVO, is een mooie oplossing om alsnog de volgende stap in je schoolcarrière te kunnen zetten. Je haalt binnen één jaar de certificaten die je nodig hebt. En bij Luzac word je zo ondersteund, dat je zorgeloos ook die lastige vakken haalt.’’

Wat kunnen leerlingen verwachten?

‘’Als je deelcertificaten haalt bij Luzac, kom je in een ‘gewone’ Luzac-klas terecht. Je draait namelijk mee met onze andere klassen, maar dan voor enkel een paar vakken! Bij Luzac krijg je maar liefst drie klokuren les! En daarnaast krijg je nog persoonlijke begeleiding en word je geholpen tijdens de studie-uren. Je bent dus wat langer op school, maar dan heb je thuis wel rust.’’

‘’En wat ook belangrijk is om te weten, is dat je echt alle informatie krijgt die je nodig hebt om te slagen. Eigenlijk haal je deelcertificaten altijd versneld. Ga je voor een havo-deelcertificaat? Dan krijg je niet alleen de stof van havo 5, maar ook van havo 4. Of je nou voor een deelcertificaat kiest waarvoor je al een keer examen hebt gedaan of voor een die niet in je vakkenpakket zat. Zo ontwikkelen de leerlingen een stevig fundament om verder op te bouwen en begrijpen ze alle leerstof goed.’’

Wat maakt VAVO bij Luzac anders dan op andere scholen?

‘’Normaalgesproken kun je alleen voor VAVO kiezen als je 18 jaar of ouder bent. Maar Luzac is ook bevoegd om aan 16- en 17-jarigen het VAVO-onderwijs aan te bieden. Zo hoeven ook zij niet het hele schooljaar te herkansen. En kunnen ze het persoonlijke kwaliteitsonderwijs ervaren, waarmee ze ook voor dat lastige vak slagen.’’

‘’Daarnaast moet je bij veel VAVO-aanbieders examens apart kopen. Bij Luzac is dat niet het geval en zitten de school- en eindexamens erbij in. De leerlingen doorlopen dus echt hetzelfde schooljaar als onze andere leerlingen die fulltime naar Luzac gaan, maar dan voor een paar vakken. De rest van de tijd kunnen ze goed besteden aan andere activiteiten, zoals een bijbaan.’’

‘’Maar buiten dat is ons onderwijs natuurlijk ook van ontzettend hoge kwaliteit. Samen gaan we na welke vakken je het beste kunt volgen om te slagen. En leerlingen krijgen een persoonlijk leerplan, waarmee ze pas echt tot hun recht komen. Bij Luzac heb je in de examenklas gemiddeld één keer per 2 weken een individueel gesprek met je leerlingbegeleider. In de gesprekken wordt bijvoorbeeld je planning voor de komende 2 weken besproken. Maar het kan ook zo zijn dat het gesprek gaat over faalangst of over je persoonlijke situatie, hoe het met je gaat. En bij Luzac kijkt de docent aan de hand van toetsanalyses hoe jij jouw prestaties kunt verbeteren. Sommige leerlingen kunnen resultaten verbeteren door de begrippen beter te leren en andere leerlingen krijgen hulp bij de aanpak van toepassingsvragen. Weer andere leerlingen hebben moeite met lees- of rekenvaardigheid. Zo worden leerlingen altijd gericht geholpen.’’

Meer weten over deelcertificaten halen bij Luzac?

We helpen u graag verder! Neem contact met ons op via 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Ook kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek met een rector van een vestiging bij u in de buurt. Tijdens dit gesprek staan de leerbehoeften van uw kind centraal en krijgt u een helder beeld van wat Luzac voor uw kind kan betekenen.