Terug naar alle nieuwsberichten

Examenleerlingen volgen veilig fysiek onderwijs bij Luzac

Sinds 15 december zijn alle scholen, wegens de coronamaatregelen, weer omgeschakeld naar virtueel onderwijs. Voor examenleerlingen geldt een uitzondering; zij volgen hun lessen op school. Op dinsdag 12 januari werd bekendgemaakt dat de lockdown met drie weken, tot 9 februari, wordt verlengd. Daarnaast werd een nieuwe maatregel aangekondigd: op scholen houdt iedereen weer 1.5 meter afstand.

De 1.5 meter afstand-regel vormt geen obstakel voor Luzac

De 1.5 afstand-regel vormt voor veel onderwijsinstellingen een lastige uitdaging, waardoor sommige scholen wellicht tijdelijk overstappen op virtueel onderwijs of naar een andere oplossing moeten zoeken. In de voorbereiding op de meest spannende periode van de middelbare school, de eindexamens, vormt dit voor sommige leerlingen een struikelblok.

Luzac past zich zonder problemen direct aan; examenleerlingen gaan gegarandeerd veilig naar school. Onze klassen zijn klein, maar de schoolgebouwen en lokalen zijn groot, waardoor ook leerlingen onderling de gehele dag gemakkelijk 1.5 meter afstand kunnen houden. Geen les wordt geschrapt. Examenleerlingen hoeven zich dus geen zorgen te maken over hun school- en eindexamens. Wij bereiden ze ook nu optimaal voor, waardoor er geen sprake is van leerachterstanden en iedereen zo goed mogelijk resultaat kan boeken.

Leerachterstanden van nieuwe leerlingen worden snel weggewerkt

Als een leerling van een andere school met een leerachterstand instroomt, wordt deze achterstand snel weggewerkt. Dit realiseert Luzac met het leerplan op maat, de intensieve persoonlijke begeleiding, kleine klassen en extra mogelijkheden. Ons doel: leerlingen in elke situatie de handvatten geven waarmee zij het beste uit zichzelf halen. Dankzij onze vooruitziende blik en wendbaarheid, kunnen wij leerlingen altijd het persoonlijke kwaliteitsonderwijs geven dat zij van ons gewend zijn.