Terug naar alle nieuwsberichten

De Luzac-vestigingen zijn weer leeg, maar er is geen les die uitvalt

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten contacten tot een minimum beperkt worden. Daarom sluiten vanaf dinsdag 15 december tot ten minste maandag 18 januari alle scholen hun deuren.

Voor examenleerlingen mogen wij echter een uitzondering maken. Zij blijven de lessen op school volgen. Alle andere leerlingen gaan direct over op digitaal onderwijs.

Met onze vooruitziende blik kunnen wij direct anticiperen op veranderingen: net als tijdens de lockdown in maart 2020 zijn wij uitstekend voorbereid op het virtuele onderwijs. Zowel leerlingen als hun ouders hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele achterstanden: bij Luzac gaan alle lessen door en krijgt elke leerling de aandacht en handvatten waarmee hij of zij het beste uit zichzelf haalt.

Zo zien de digitale lessen van Luzac eruit

De docent ziet dat de leerlingen zich aanmelden via Microsoft Teams en houdt een absentielijst bij. En ook nu is van spijbelen geen sprake, want de ouders worden ingelicht als hun zoon of dochter niet ingelogd is. In de kleine klassen van gemiddeld twaalf leerlingen krijgt elke leerling nog steeds de aandacht die hij of zij nodig heeft. Docenten schrijven op hun touchscreen, in plaats van op een whiteboard. Leerlingen kunnen hun huiswerk digitaal inleveren en communiceren via de webcam. Zo is de lesdag alsnog compleet, op afstand.

De leerlingbegeleider staat nog steeds klaar

Leerlingen houden ook nauw contact met hun leerlingbegeleider, nu via Microsoft Teams. Ze bespreken hoe het met hun huis- en leerwerk gaat en of extra hulp wenselijk is. Docenten geven online steunlessen. Zo kunnen wij nog steeds garanderen dat het maximale resultaat wordt behaald. De leerlingbegeleider houdt ook met de ouders contact om de voortgang en eventuele vragen te bespreken.

Kortom: bij Luzac valt er geen les uit en ervaren leerlingen nog steeds het persoonlijke kwaliteitsonderwijs dat zij gewend zijn. Samen zetten we alles op alles voor mooie cijferlijsten!