Terug naar alle nieuwsberichten

Leerlingen vertellen over wat Luzac voor hen betekent

‘’Ik kwam binnen en dacht: ‘ja wow, dit is ‘m gewoon’.’’ Camille, zijn vader en medeleerlingen vertellen over hun ervaring met Luzac en wat het onderwijs van Luzac voor hen betekent.

Opstromen van mavo naar vwo: Camille deed het onder begeleiding van Luzac. Zijn vader vertelt: ‘’Camille kreeg een middelmatig advies. Ik vond dat Camille meer kon dan wat hij als advies kreeg. Daarom hebben wij gekozen voor Luzac. We zeggen wel eens gekscherend dat Luzac de beste investering is die we ooit gedaan hebben. Wat je ervoor terugkrijgt is eigenlijk ongekend. Het is een soort van verpersoonlijking van wat goed onderwijs is.’’

Hoe wij dit waarmaken? Luzac gaat uit van de mogelijkheden. Wij geloven dat elke leerling de capaciteiten heeft om te groeien naar het hoogst haalbare, passende niveau. Ook als dit niveau niet aansluit bij het advies dat de leerling in groep acht heeft gekregen. Zo vertelt Jackeline Tullenaar, rector van Luzac Eindhoven: ‘’Als een leerling vertelt dat hij het wel kan, wie zijn wij dan om daar niet in te geloven?’’.

Kwaliteitsonderwijs op maat

De mogelijkheid om te groeien naar het niveau dat echt past is niet de enige reden om voor Luzac te kiezen. Het excellente maatwerk betekent voor elke leerling wat anders. Wat voor elke leerling geldt: met het persoonlijke kwaliteitsonderwijs van Luzac komen ze optimaal tot hun recht. Van het lesprogramma op maat, de kleine klassen waarin leerlingen persoonlijke aandacht krijgen, extra hulp en school combineren met topsport: verschillende leerlingen vertellen wat het persoonlijke onderwijs van Luzac hen biedt.

Meer weten over het kwaliteitsonderwijs Luzac? Wij beantwoorden graag alle vragen en denken mee over de passende mogelijkheden tijdens een persoonlijk adviesgesprek waarin de behoeften en doelen van de leerling centraal staan.