Terug naar alle nieuwsberichten

Instromen in het examenjaar van Luzac kan nog steeds

Het is september en de scholen zijn weer begonnen. Tot zover niets ongewoons. Maar door de coronacrisis loopt alles natuurlijk wel iets anders dan anders. Zo is het examenjaar dit jaar extra spannend, wanneer er in de periode van thuisisolatie achterstanden zijn ontstaan. En wie dit jaar aan een vervolgopleiding op het MBO, HBO of de universiteit is begonnen, krijgt voorlopig nog vooral online les. Geen ideale start van de studie. Gelukkig is er een alternatief: instromen op Luzac kan nog steeds.

Waarom instromen op Luzac?

Op Luzac krijgen leerlingen alle begeleiding die ze nodig hebben om te kunnen slagen. Luzac heeft al meer dan 30 jaar ervaring met begeleiden van jongeren richting hun diploma. Ook als het een periode tegen zit, dan biedt Luzac de juiste begeleiding om een leerling weer op het juiste spoor te zetten. Zo bieden wij bijvoorbeeld in oktober bijspijkerlessen aan om eventuele achterstanden weg te werken.

Waarom instromen vanaf MBO, HBO of universiteit?

In verband met de huidige coronamaatregelen worden de meeste lessen op het MBO, HBO en de universiteit nog voornamelijk online aangeboden. Maar online onderwijs slaat niet bij iedereen even goed aan. Daarom is het ook voor studenten die net zijn begonnen aan een MBO-, HBO-, of universitaire opleiding mogelijk om alsnog in te stromen op Luzac. Zo kunnen zij door middel van het 2-in-1 examenjaar nu een diploma halen op een hoger niveau (HAVO of VWO) en over een jaar alsnog klassikaal starten met hun vervolgopleiding.

Hoe werkt instromen op Luzac?

Wanneer een leerling wil instromen op Luzac nodigen we hem of haar allereerst uit voor een intakegesprek. Tijdens deze intake brengen we de leerdoelen van de leerling in kaart. Op basis daarvan maken we een persoonlijk leerplan, zodat we de leerling optimaal kunnen begeleiden richting de eindexamens. Is er sprake van een achterstand? Dan bieden we in oktober bijspijkerlessen aan om deze weg te werken. De stof die in de eerste weken van het schooljaar al behandeld is, zullen we door middel van een programma op maat aanbieden in aanvullende lessen.

Meer weten? Maak een afspraak

Meer weten over instromen in ons examenjaar? Maak dan een persoonlijke afspraak met ons om de mogelijkheden door te spreken.