Terug naar alle nieuwsberichten

Welkom terug bij Luzac

We mogen weer! Bij de Luzac-vestigingen in regio Noord zijn we al van start gegaan, bij de andere vestigingen kijken we er ontzettend naar uit om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. We hopen dat iedereen deze vakantie goed is uitgerust en zin heeft om er vol nieuwe energie tegenaan te gaan.

Nieuwe leerlingen en hun ouders: welkom!

Hierbij willen we alle nieuwe leerlingen en hun ouders van harte welkom heten. Of uw zoon of dochter nu begint in de brugklas, of in een hoger jaar instroomt: goed dat u voor Luzac gekozen heeft! U zult merken dat onze manier van lesgeven en de fijne sfeer goed zullen bevallen.

Een nieuw begin

Het afgelopen schooljaar verliep voor iedereen anders dan gepland. Ineens zaten leerlingen massaal thuis in plaats van in de klas. Bij Luzac waren we hier gelukkig goed op voorbereid: al vanaf dag één gingen onze lessen gewoon digitaal door.

Ondanks alle coronaperikelen is 100% van onze mavo-leerlingen, 98% van onze havo-leerlingen en 99% van onze vwo-leerlingen geslaagd. Percentages waar we erg trots op zijn. Ook onze andere leerlingen sloten het jaar positief af: zij konden uiteindelijk het jaar op school afmaken. Uiteraard op 1,5 meter afstand.

Heeft uw zoon of dochter afgelopen jaar regulier onderwijs gevolgd? Dan is het mogelijk dat hij of zij niet optimaal heeft kunnen leren. Onze docenten gaan graag samen met uw kind aan de slag om eventuele achterstanden weg te werken.

Luzac begrijpt jongeren

Iedereen bij Luzac – van onze onderwijskundige experts tot docenten tot andere stafleden – begrijpt hoe het puberbrein werkt en hoe je jongeren motiveert, ondersteunt en zelfvertrouwen geeft. Meer hulp of juist meer uitdaging: wat uw zoon of dochter ook nodig heeft, bij Luzac krijgt hij of zij het.

Zo werken we met een persoonlijk leerplan voor iedere leerling. Dit plan is gebaseerd op de leerdoelen die we samen afstellen: van het behalen van een diploma of certificaat tot meer inzicht krijgen in het eigen kunnen, of het combineren van school met een sport- of muziektalent. Hierbij houden we continu in de gaten of uw zoon of dochter op koers ligt, of dat we wat moeten bijsturen.

Deze aandacht voor uw kind ziet u ook terug in onze lessen. Door onze kleinschalige opzet hebben onze docenten echt tijd en aandacht voor hem of haar. Wij hebben de juiste tools en ervaring om leerlingen op individueel niveau te coachen en te helpen om de besproken leerdoelen te halen.

Schooljaar 2020-2021

Wat er ook gaat gebeuren, bij Luzac zijn we er klaar voor om komend schooljaar tot een succes te maken. We kijken ernaar uit om uw kind en u weer te zien!

Heeft u vragen over Luzac? Dan kunt of bellen naar 035 – 6 721 039 of mailen naar [email protected]. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Of u kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek op een vestiging bij u in de buurt.