Terug naar alle nieuwsberichten

Medewerker en moeder Jennifer Baron: Luzac heeft mijn verwachtingen dubbel en dwars waargemaakt

Luzac heeft twee vestigingen in Amsterdam, namelijk: Luzac Lyceum en Luzac College. Waar Luzac Amsterdam Lyceum onderwijs van brugklas tot de eindexamens biedt, is het Luzac Amsterdam College er voor leerlingen die binnen één examenjaar alles eruit willen halen wat erin zit. Zij doen het 2 in 1-examenjaar, op een hoger niveau. Ze kiezen hiervoor, omdat ze houden van een uitdaging, liever nog geen vervolgopleiding kiezen of hun ambities zo snel mogelijk willen realiseren. Jennifer Baron vertelt over haar ervaring met Luzac als werkgever en als ouder.

‘’Ik werk nu 13 jaar als management assistent van Luzac. Mijn functie heeft de meest uiteenlopende taken: van de telefoon opnemen tot het jaarboek en de schoolkrant verzorgen. In mijn rol bij de receptie heb ik dagelijks contact met de leerlingen. Ze kunnen bij mij terecht voor al hun vragen, of om even gezellig te kletsen. Doordat de school kleinschalig is hangt er een onwijs fijne sfeer. Iedereen kent elkaar.”

‘’De persoonlijke aanpak kenmerkt Luzac. De klassen zijn klein en de leerlingen hebben allemaal een eigen leerplan. Iedereen heeft een betrokken leerlingbegeleider die hem of haar dagelijks helpt. Luzac heeft leerlingen met de meest uiteenlopende leerbehoeften. Zo zijn er leerlingen die veel baat hebben bij extra aandacht om zo goed mogelijk tot hun recht te komen. Maar er zijn ook leerlingen die voor een uitdaging gaan, met vakken op een hoger niveau of het versnelde examenjaar. Een ding hebben ze gemeen: ze halen alles eruit wat erin zit.’’

“Ik was benieuwd hoe ik het onderwijs van Luzac ging ervaren toen ik mijn zoon inschreef. Voor mij was dit hét moment waarop Luzac mijn beeld waar moest gaan maken. En dat deed Luzac dubbel en dwars. Mijn zoon was op het reguliere onderwijs ongemotiveerd. ’s Avonds aan tafel waren we vaak in conflict, omdat hij maar weinig deed aan school. Toen hij naar Luzac ging, kreeg hij meer motivatie. Het onderwijs van Luzac is zeer gestructureerd, hierdoor had mijn zoon na schooltijd rust. Ook werd hij onwijs gemotiveerd door zijn begeleider. ‘’Als ik altijd voor een 8 ga, haal ik altijd een voldoende.’’, zei hij al snel. Een uitspraak die eerder ondenkbaar was.  Zo is hij met vlag en wimpel geslaagd na een stressloos examenjaar te hebben gehad. Ik ben blij dat ik de kwaliteit van Luzac niet alleen als medewerker, maar ook als ouder zo sterk ervaar. Ik noem het onderwijs intens, omdat iedereen zo hecht is en samen ervoor gaat.’’

Lees meer over Luzac College Amsterdam

Niet alleen Jennifer Baron is blij met de kwaliteit van Luzac, ook rector Douwe Boekhoudt en leerlingbegeleider Sophie de Weerd zijn blij dat zij elk jaar weer leerlingen kunnen helpen aan het felbegeerde diploma.

Meer weten

Wilt u meer informatie over Luzac College Amsterdam? Maak een afspraak voor een persoonlijke gesprek, bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.