Terug naar alle nieuwsberichten

Leerlingen scoren gemiddeld +1,6 na herexamentraining

Voor veel leerlingen waren de herexamens de laatste strohalm om nog te slagen. Bij de herexamentrainingen op 15-16 juni was de spanning dan ook van de gezichten af te lezen. Ook dit jaar boden de trainingen de deelnemers weer het benodigde steuntje in de rug om zichzelf flink te verbeteren, blijkt uit de opgevraagde resultaten. Gemiddeld verbeterden leerlingen zich met ruim 1,6 punt ten opzichte van het examen uit het 1e tijdvak. Vier op de vijf leerlingen gaven aan (alsnog) geslaagd te zijn voor hun herexamen.

Van een 5,4 naar een 9,4
Sommige leerlingen kwamen met ambitieuze doelstellingen naar hun herexamentraining en hadden een cijfer nodig waar ze enkel van konden dromen. Dat niets onmogelijk is, wordt duidelijk uit de vele positieve reacties van leerlingen na de uitslag eind juni. Veel deelnemers verbeterden zich aanzienlijk na een weekend bikkelen op één van de Luzac-vestigingen, soms met wel 5 punten. Thomas verhoogde zijn cijfer met 2,9 punt en is nu de trotse eigenaar van een vwo-diploma. “Ik vond het erg goed geregeld allemaal, zoals de map die je erbij kreeg als ondersteuning en waaruit je examens kon maken. Hierdoor bleef alles erg overzichtelijk. De docent was erg duidelijk en behulpzaam. Ik weet zeker dat ik gezakt zou zijn als ik deze herexamencursus niet had gevolgd.” Justin moest voor Engels van een 5,4 naar een 8 om te slagen. “Een onmogelijk taak leek ons”, aldus zijn moeder. Hij behaalde een fantastische 9,4. “Heeeeeel erg bedankt voor dat weekend, we zijn jullie ontzettend dankbaar, de toekomst ligt weer helemaal open voor hem. Volgend jaar komt onze dochter ook zeker jullie kant op.”

Mooiste beloning
Ook de docenten van de herexamentrainingen werden na de uitslag overspoeld met enthousiaste mails. “Hartelijk dank voor jullie herexamentraining. Mijn zoon is van een 4,2 naar een 6,6 gegaan en is daarmee geslaagd voor de havo! Hij heeft de training als zeer leerzaam ervaren!!”, schrijft een moeder aan Henk-Jan Muller, die in Arnhem een herexamentraining havo verzorgde. “Dergelijke berichten zijn de mooiste beloning voor een weekendje buffelen!”, aldus de docent.

Goed fundament voor de toekomst
Diverse leerlingen die helaas niet wisten te slagen, gaven aan dat ze toch veel aan de training hadden. “Zoals u al wist moest ik een 8,3 halen voor wiskunde B. Ik heb als cijfer voor mijn herexamen een 6,8 gehaald. Ondanks dat wil ik de docent hierbij bedanken voor zijn hulp”, schrijft een leerling. “Ik heb het dan misschien niet gehaald maar ben erg trots op mezelf dat ik met 2,6 punten omhoog ben gegaan. Volgend jaar zal ik dankzij jullie een geweldig fundament hebben voor wiskunde en zal ik dus ook een veel hoger cijfer halen. Nogmaals heel erg bedankt voor alles en alle moeite die de docent in mij heeft gestopt.”

Doe jij volgend jaar examen en wil je ook een examentraining bij Luzac volgen? Het rooster voor komend schooljaar komt in het najaar online.