Terug naar alle nieuwsberichten

De toegevoegde waarde van een bevoegd docent

Denk je erover om een examentraining te volgen in voorbereiding op je examen? Dan is het handig om jezelf onder andere deze vragen te stellen:

  • Wil je tips en tricks leren om je examen goed te maken of liever de stof echt goed onder de knie krijgen?
  • Vind je het fijn om van studenten training te krijgen of heb je meer vertrouwen in ervaren, bevoegde docenten?

Betere prestaties met bevoegde docenten

Uitleggen waarom wij vinden dat leerlingen juist bij óns examentraining zouden moeten volgen, kunnen wij uiteraard prima! Onze docenten zijn namelijk allemaal eerste- of tweedegraads bevoegd. Dat betekent dat ze beschikken over een diploma van een lerarenopleiding en dus hebben geleerd hoe zij jou het beste les kunnen geven. Hierin verschillen wij ten opzichte van andere examentrainingen. Bij ons staan er dus geen studenten voor de klas. En dat doen wij bewust, om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen.

Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat docenten die jou helpen in je voorbereiding op het eindexamen bewezen hebben over de benodigde kennis en vaardigheden hiervoor te beschikken. Ze kennen de stof door en door, maar weten ook als geen ander hoe zij het beste uit jou kunnen halen. Zo ga je na de training met zelfvertrouwen richting het eindexamen. Uit internationaal onderzoek blijkt dat docenten met de juiste bevoegdheid leerlingen tot betere prestaties weten te brengen. Niet gek dus dat zelfs het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap docenten op middelbare scholen verplicht om een diploma hiervoor te hebben. Waarom doen we dit dan ook niet bij examentrainingen?

Ook een examentraining volgen?

Kortom, wij geloven in onze bevoegde docenten! Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken bij je voorbereiding op je examen en vind jij het ook belangrijk om training van bevoegde docenten te krijgen? Kom dan in het voorjaar een examentraining op vmbo-tl- (mavo), havo- of vwo-niveau bij ons volgen.