Terug naar alle nieuwsberichten

Vandaag is de Dag van de Leerkracht

De Dag van de Leerkracht wordt jaarlijks wereldwijd gevierd, op verschillende datums. In o.a. Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vindt de dag plaats op 5 oktober. Vandaag dus! Wij vinden dit een mooi moment om stil te staan bij het heldendom van onze docenten. Want geef je les bij Luzac, dan ben je uit wel heel uniek ‘leerkrachthout’ gesneden.

Onze docenten…

… zijn gemaakt voor kleinschalig onderwijs

Klassen bestaan bij ons uit gemiddeld 12 leerlingen. Hierdoor kennen onze docenten iedereen bij naam en kunnen ze goed rekening houden met de doelen en wensen per leerling. Ook weten ze hierdoor precies wat er leeft in de klas en aan welke lesstof ze nog wat extra tijd moeten besteden.

… geven ál hun leerlingen persoonlijke aandacht

Tijdens de les, tussendoor op de gang of in de pauze: onze docenten nemen de tijd voor elke leerling. Door de kleinschaligheid leren docenten en leerlingen elkaar goed kennen. Er is altijd ruimte voor een goed gesprek of wat extra hulp.

… kunnen goed omgaan met flexibele leerroutes

Wij vinden: onderwijs moet zich naar de leerling plooien en niet andersom. Onze docenten moeten daarom wendbaar zijn en snel kunnen schakelen. Wisselen van profiel, overstappen naar een hoger niveau, kiezen voor ‘2 jaar in 1’ of vakken op verschillende niveaus volgen? Het kan allemaal.

… gaan altijd voor het maximaal haalbare

Bij Luzac halen leerlingen én docenten het maximale uit zichzelf. Als je bij ons door de gangen loopt ‘proef’ je de gretigheid, urgentie en passie. Onze docenten streven elke dag naar de hoogste kwaliteit in onderwijs en begeleiding. De lat ligt hoog en de sfeer is goed. Een fijne combinatie.

kijken verder dan goede resultaten

Hoe doel- en resultaatgericht Luzac ook is, onze docenten besteden veel tijd aan de ‘toekomst coaching’ en persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Want ja, leerlingen moeten goed presteren, maar óók lekker in hun vel zitten. Oprechte betrokkenheid en een dosis humor helpen hierbij.

Blij en trots

Het mag duidelijk zijn: wij zijn erg blij met (en trots op) onze docenten. Op alle vestigingen in het land, elke dag opnieuw, geven zij kleur aan Luzac. Ons toonaangevende onderwijs blijft succesvol dankzij hen. “Bedankt allemaal en geniet van jullie Dag van de Leerkracht!”