Terug naar alle nieuwsberichten

Persoonlijke aandacht: de succesfactor van onderwijs

Uw zoon of dochter presteert het best in een leeromgeving waarin je jezelf kunt zijn. Waarin je gezien, gehoord en begrepen wordt. Een omgeving waarin je fouten mag maken en waarin ondersteuning bij het bereiken van een persoonlijk doel geen zwakte is, maar de normaalste zaak van de wereld. Luzac biedt zo’n omgeving. Persoonlijke aandacht is bij ons key, want dat bevordert de leerprestaties van uw kind.

Bij Luzac kennen we onze leerlingen door en door. Dankzij kleine klassen van gemiddeld 12 leerlingen en veel persoonlijke aandacht, voelt uw kind zich bij ons begrepen en gesteund. Iedere leerling heeft een persoonlijke begeleider waarmee regelmatig contact is, en ook docenten zijn oprecht betrokken bij ieder kind. Hierdoor kunnen we zaken tijdig signaleren en waar nodig bijsturen. Daarnaast bieden we leerlingen een uitgebreid programma om te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. We begeleiden hen in het maken van keuzes voor tijdens en voor ná Luzac.

Huiswerk op school maken

“Heb je je huiswerk al af schat?” Deze vraag hoeft u een Luzac-leerling thuis nooit te stellen. Onze aanpak zorgt ervoor dat kinderen opgeruimd en voldaan naar huis gaan. Huiswerk wordt namelijk onder begeleiding op school gemaakt. Daardoor hoeft u als ouder hier niet meer op te controleren. Dat voorkomt irritaties thuis en zorgt voor een betere relatie met uw zoon of dochter. Een lesdag duurt bij ons van 9 tot 5. In het begin moeten leerlingen even wennen aan de lange dagen, maar al snel merken zij de voordelen. Er is thuis tijd om leuke dingen te doen en andere talenten te ontwikkelen. Kortom, school is school en thuis is thuis.

Persoonlijke vaardigheden ontwikkelen

Luzac spreekt geloof uit in de mogelijkheden van uw kind. Als blijkt dat een leerling extra ondersteuning qua lesstof nodig heeft, wordt er in kleinere setting een steunles aangeboden. Maar we bieden ook hulp bij de persoonlijke ontwikkeling of het aanscherpen van belangrijke vaardigheden. Denk hierbij aan het wegnemen van obstakels en het vergroten van het leerplezier en zelfvertrouwen. Zo weet u dat het tijdens de vervolgopleiding niet alsnog mis kan gaan. Uw kind bloeit op en ook thuis blijft dit niet onopgemerkt.

Vrienden voor het leven

Uw zoon of dochter komt niet alleen naar school om te leren, ook om zichzelf en anderen te leren kennen. Persoonlijke ontwikkeling en buitenschoolse activiteiten, zoals dagjes uit, het kerst- en eindgala en wintersportreizen, krijgen bij Luzac dan ook volop aandacht. We garanderen een veilige leeromgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. Door de kleine klassen en het beperkte aantal leerlingen, kent iedereen elkaar. Alles is bespreekbaar. Er ontstaan bij Luzac dan ook vriendschappen voor het leven.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Luzac voor uw kind kan betekenen? We ontmoeten u graag. Inschrijven kan nog steeds. Maak een afspraak op een van onze vestigingen of bel 070-3508455.