Terug naar alle nieuwsberichten

Kijk niet terug, maar vooruit: een diploma binnen handbereik

Onze ‘2 jaar in 1 aanpak’ is een intensief traject van negen maanden, dat we afronden met het centraal schriftelijk examen in mei zoals in het regulier voortgezet onderwijs. Uw kind kan deelnemen aan het versnelde examenjaar als het een overgangsbewijs heeft van het voorexamenjaar, dus naar mavo 3, havo 4 of vwo 5. Maar ook wanneer uw kind is blijven zitten in het voorexamenjaar, gezakt is voor het eindexamen, of een diploma heeft en in 1 jaar een diploma op een hoger niveau wil behalen. Uw zoon of dochter haalt samen met de klasgenoten het maximale uit zichzelf, met dat felbegeerde diploma als beloning.

Losse vakken volgen

Soms is het niet nodig om een volledig examenjaar voor mavo, havo en vwo te volgen. Bijvoorbeeld als uw kind op slechts enkele vakken is gezakt, het gemiddelde cijfer wil verhogen vanwege een decentrale selectie of een aantal vakken uit een bepaald profiel nodig heeft voor de gewenste vervolgopleiding. Uw kind kan bij Luzac losse examenvakken volgen en die met een centraal schriftelijk examen afsluiten. Behaalde resultaten koesteren we. Uw kind volgt bij ons alleen de vakken waarvoor hij of zij een nieuw, ander of beter resultaat wenst. Met de certificaten voor deze vakken behaalt uw kind alsnog het diploma.

Toekomstperspectief

Met een Luzac-diploma heeft uw kind de vervolgopleidingen voor het uitkiezen. Maar een glanzende carrière vraagt meer dan alleen dat papiertje. Luzac bereidt de jonge generatie grondig voor op de wereld die voor hen ligt. Want er is een leven ná Luzac. We helpen uw kind bij het ontwikkelen van zelfinzicht en bij het maken van toekomstbepalende keuzes. Wie ben je, waar sta je voor, waar ben je goed in en wat zijn jouw persoonlijke doelen? Deze aanpak zorgt voor een soepele doorstroming binnen de verdere (school)loopbaan van uw kind.

All work and no play?

Studeren bij Luzac draait niet altijd om hard werken en examens halen. Want uw kind komt niet alleen naar school om te leren. Het is ook een plek waar je vrienden maakt en een netwerk voor later opdoet. Bij Luzac is daarom ook genoeg ruimte voor buitenschoolse activiteiten, zoals een kerst- en eindgala of wintersport, persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. We garanderen een veilige en succesvolle leeromgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. Uw kind kan zoveel mogelijk een gewone middelbare schooltijd ervaren, met alles wat daar bij hoort.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Luzac voor uw kind kan betekenen? Inschrijven kan nog steeds. Klik hier om een afspraak te maken bij een vestiging bij u in de buurt, of bel 070 – 350 84 55.