Terug naar alle nieuwsberichten

Het onderwijs van Luzac: groots in kleinschaligheid

Kleinschalig onderwijs: een mooie kreet, maar wat houdt het in? En heeft het alleen maar voordelen of zijn er stiekem ook enkele nadelen?

Iedereen kent iedereen

Om die laatste vraag maar gelijk te beantwoorden: kleinschalig onderwijs kan in de ogen van sommige kinderen inderdaad een nadeel met zich meebrengen. Het is namelijk zo dat kinderen bij ons relatief weinig klasgenoten hebben. Als het dan niet direct klikt met een paar van die klasgenoten, wie blijft er dan nog over om het gezellig mee te hebben? Wat scheelt is dat leerlingen bij Luzac niet alleen hun klasgenoten goed leren kennen, ook de leerlingen uit andere klassen. In de gangen, in de kantine, op het schoolplein, iedereen kent iedereen.

Zelfvertrouwen en leerplezier

Bij Luzac bestaan de klassen (mavo, havo en vwo) uit gemiddeld 12 leerlingen. Hierdoor valt uw kind bij ons nooit van de radar. Wij zien, horen én begrijpen uw kind. De lessen worden gegeven door bekwame en bevoegde docenten die zich dag in dag uit focussen op het overbrengen van vakinhoudelijke kennis en het aanleren van studievaardigheden. Kortom: wij bieden een veilige, hoogwaardige en prettige leeromgeving waar het zelfvertrouwen en leerplezier van leerlingen snel toenemen.

Intensief betrokken

Wij kijken naar de talenten, ambities en motivatie van uw kind. Ook staan we stil bij de eventuele specifieke wensen en zorgen van u als ouders. Wij stellen met elkaar doelen vast die uitdagend, maar ook realistisch en haalbaar zijn. Uw zoon of dochter beseft dat er écht iets staat te gebeuren. Uw kind staat er echter niet alleen voor en krijgt bij Luzac een eigen leerlingbegeleider toegewezen. Iemand die vanaf het begin intensief betrokken is bij uw zoon of dochter. Samen gaan we voor het maximale!

Open Dag

Kortom: Luzac is groots in kleinschaligheid. Toch moet je dat eigenlijk niet lezen of horen, maar zelf ervaren. Kom daarom kennismaken en sfeer proeven op onze Open Dag! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.