Terug naar alle nieuwsberichten

Alumnus aan het woord: Agit Ciftci

In Luzac Magazine 2016 vertelde een oud-leerling van Luzac College Den Haag wat hij na zijn studie bij Luzac is gaan doen.

Waarom ben je destijds naar Luzac gegaan?

“Ik wilde het hoogst haalbare, de universiteit. Stap voor stap kon ik mijn doel bereiken. Na de mavo koos ik daarom voor Luzac, zo kon ik binnen 1 jaar mijn havodiploma behalen. Vervolgens zou ik via het HBO naar de universiteit gaan. Het is allemaal gelukt.”

Om welke reden ben je accountant geworden?

“Mijn vader zat in de uitzendbranche, ik ging vaak met hem mee. Ik keek op tegen de ‘heren accountants’: strak in pak en veel kennis. Als je leergierig bent, zit je bij accountancy goed. Je kunt altijd hogerop. Bovendien is geen dag hetzelfde, je komt bij veel organisaties over de vloer.”

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

“Vaak zijn we als team bij een klant aan het werk. Ik heb elke dag meetings en zit veel aan de telefoon. Daarnaast duik ik continu de cijfers in. Het is een grote verantwoordelijkheid; de cijfers moeten kloppen en goed onderbouwd worden.”

Wat ben je direct na het behalen van je diploma gaan doen?

“Ik vervolgde mijn ‘stappenplan’. Op De Haagse Hogeschool behaalde ik mijn propedeuse, waarmee ik toegelaten werd op de Erasmus Universiteit. Ik startte met Bedrijfseconomie én werd partner bij mijn vaders uitzendbureau. Vanaf mijn achttiende werk en studeer ik tegelijkertijd. Op dit moment volg ik een Post-Master opleiding tot Registeraccountant.”

Welke rol heeft Luzac gespeeld in wat je hebt bereikt?

“De resultaatgerichte manier van werken heeft mij veel gebracht. Discipline kun je kweken! Het meest waardevol zijn de contacten die ik eraan heb overgehouden. Op Luzac maakte ik vrienden voor het leven.”

Tip

Hard werken wordt beloond: Work hard, play hard!

Bio

Naam: Agit Ciftci
Succesvol als: accountant
Bij: Ernst & Young
Zat op: Luzac College Den Haag van 2009 tot 2010