Terug naar alle nieuwsberichten

Bijzondere Valentijnsactie Luzac Hilversum

Van 9 t/m 13 februari zijn er tijdens een ludieke Valentijnsactie op Luzac Hilversum rozen verkocht. Vervolgens zijn daar op 13 februari tijdens de afscheidsborrel van rector Mevrouw Voerman zelfgebakken taarten verkocht aan de aanwezige ouders. Zowel de opbrengst van de Valentijnsactie als van de taartenactie gaat volledig naar de Nederlandse Hartstichting. Dit mooie initiatief ontstond door het plotseling overlijden van een geliefde docent van Luzac Hilversum, meneer Van der Spek.

Een roos sturen naar iemand, dat was voor sommige leerlingen best spannend. Voor deze actie ging het echter niet alleen om ‘die ene geheime liefde’, ook een goede vriend(in) of gewoon een bekende of familielid die wat extra liefde kon gebruiken kwam in aanmerking voor een roos! De rozen werden (door de leerlingenraad) verkocht door middel van hartvormige kaartjes, voor twee euro per stuk. Na aankoop van zo’n kaartje kon de leerling daar een persoonlijke tekst of tekening opzetten, waarna deze in een doos in de kantine kon worden gedeponeerd. Op vrijdag 13 februari  werden alle kaartjes samen met een roos in de klassen uitgedeeld!

De slogan vanuit de leerlingenraad voor de Valentijnsactie: Stop dat kaartje in die doos en maak iemand blij met een mooie roos!

In totaal werd door de leerlingen 490 euro opgehaald. Het hoofdkantoor van Luzac heeft dit bedrag aangevuld tot 750 euro. Binnenkort wordt de cheque overhandigd aan de Nederlandse Hartstichting.

Enkele reacties:

‘Ik vind het hartverwarmend hoe de leerlingen van Luzac, middels een veelal als commercieel beschouwde feestdag, de mogelijkheid bieden om zowel liefde te uiten via rozen en tevens liefdadig te zijn door de opbrengst aan de Hartstichting te schenken.’
Eliza van Wulfften Palthe

‘Na het tragische verlies van meneer Van der Spek was de stemming op school erg neerslachtig. Wij allen voelden de lege plek die achterbleef. De beste poging om het verlies te verwerken leek ons om er een constructieve en positieve draai aan te geven, een eerbetoon. guyana Door de naderende Valentijnsdag kwam alles samen. Een hart voor meneer Van der Spek, een hart voor de Hartstichting en een hart voor elkaar.’
Joris Touw

‘Het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen ermee om is gegaan en meedeed! De actie is echt een succes gebleken!’
Pamela Pleiter

In herinnering: meneer Van der Spek