Luzac Zomerschool

Na een lang en onzeker schooljaar komt de zomervakantie inzicht. Niet alle leerlingen kunnen het schooljaar positief afsluiten: sommige leerlingen zijn niet geslaagd en sommige leerlingen zijn slecht voorbereid op het volgende jaar. De Zomerschool en het Zomerdiploma van Luzac bieden uitkomst.

We begrijpen heel goed dat uw zoon of dochter niet staat te springen om in de zomervakantie extra school te volgen. Maar nu een stapje extra betekent dat ze straks met plezier en zelfvertrouwen verder kunnen met hun schoolcarrière.

Bij Luzac zetten we alles op alles om uw kind te helpen om zijn/haar ambities waar te maken. We zorgen ervoor dat de tijd die ze bij ons op school zitten niet alleen nuttig is maar ook leuk!

Luzac Zomerschool

Het extra zetje dat uw kind krijgt tijdens de zomerschool biedt een vliegende start bij het doorstromen naar de havo of het vwo en bij herprofileren. Achterstanden worden weggewerkt of uw zoon of dochter wordt bij hun nieuwe uitdaging op voorsprong gezet.

Doorstromen van mavo naar havo of havo naar vwo

  • Voor het doorstromen van mavo naar havo ondersteunen we uw kind door één week hard te trainen op leesvaardigheid, rekenvaardigheid (incl. het gebruik van de grafische rekenmachine) en studievaardigheid. Met deze brede vaardigheden kunnen ze alle vakken met zelfvertrouwen aan.
  • Bij het doorstromen van havo naar vwo verstevigen we de basis voor exacte vakken: Natuurkunde en/of Scheikunde (2,5 dagen per vak).
  • Voor Wiskunde A en Wiskunde B bieden we bootcamps aan. Na het volgen van de Bootcamp begint uw zoon of dochter vol zelfvertrouwen aan het examenjaar! Een bootcamp duurt 4 dagen.

Locatie: Hilversum, Den Haag of Breda
Wanneer: 16 augustus (in Den Haag, Hilversum) en 24 augustus (in Breda)
Kosten: €1.900

Herprofileren

Heeft uw zoon of dochter een EM/CM profiel, maar wil hij of zij toch bijvoorbeeld geneeskunde studeren? Dan is een NG/NT-profiel nodig. Luzac helpt bij het herprofileren op de volgende manieren:

  • We helpen bij het verstevigen van de basis voor exacte vakken: Natuurkunde en Scheikunde (2,5 dagen per vak).
  • Voor Wiskunde A en Wiskunde B bieden we bootcamps aan. Na het volgen van de Bootcamp begint uw zoon of dochter vol zelfvertrouwen aan het examenjaar. Een bootcamp duurt 4 dagen.

Locatie: Hilversum, Den Haag, Breda
Wanneer: 16 augustus
Kosten: 1 vak: €1.250 | 2 vakken: €1.900 | Wiskundebootcamp: €1.900

Luzac Zomerdiploma

Is uw zoon of dochter niet geslaagd? Dan kan een herkansing van het profielwerkstuk of het vak Maatschappijleer ervoor zorgen dat alsnog het diploma wordt gehaald.  Bij Luzac kan in 1 week het Profielwerkstuk of het vak Maatschappijleer worden afgerond. Daarnaast kan uw kind ervoor kiezen om een nieuw SE-vak af te ronden, namelijk: Spaans elementair, NLT of Informatica. Dit vak kan dan soms in de plaats komen van een ander vak, waardoor als nog het diploma wordt behaald.

Mogelijkheden

  • Een hoger cijfer voor het profielwerkstuk halen en alsnog slagen(5 schooldagen)
  • Een hoger cijfer voor maatschappijleer halen en alsnog slagen (5 schooldagen).
  • Vak inruilen voor INF, SP E, NLT of één van deze vakken opnieuw doen waardoor uw zoon of dochter alsnog het diploma kan halen (3 weken, 5 dagen per week)

Locatie: Hilversum of online
Wanneer: 9 augustus
Duur: Maatschappijleer/profielwerkstuk: 5 dagen | INF, SP E, NLT: 3 weken
Prijs: Maatschappijleer/profielwerkstuk: €1.900 | INF, SP E, NLT: €3.800

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om uw kind aan te melden voor de Luzac Zomerschool of het Luzac Zomerdiploma. Ook voor meer informatie kunt u dit formulier invullen of bel naar 035 – 672 10 39. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Meer informatie

Om u beter te kunnen adviseren over mogelijkheden van Luzac Zomerschool of Luzac Zomerdiploma kunt u contact opnemen met onze studieadviseur via 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen.