De septemberroute van Luzac

Ben je gezakt voor je eindexamens? Er is een kans dat je deze zomer alsnog je diploma kunt behalen, met de septemberroute! Zo kun je in september toch met je vervolgstudie starten, door je profielwerkstuk te (her)schrijven; het vak maatschappijleer te volgen of een nieuw schoolexamenvak (kortweg: SE-vak) af te ronden in augustus.

Welke vakken biedt Luzac tijdens het septembertraject?

Naast dat je je profielwerkstuk kunt herschrijven of de mogelijkheid hebt om maatschappijleer te volgen, biedt Luzac de SE-vakken Spaans elementair, NLT en informatica aan. Deze vakken kunnen soms in de plaats komen van een ander vak, waardoor je alsnog je diploma behaalt en kunt starten met je vervolgopleiding.

Aanmelden voor de septemberroute

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor het septembertraject? Upload dan hier je cijferlijst voor een expertoordeel!

Meld je aan

Belangrijke voorwaarden voor het septemberdiploma

Voordat je je cijferlijst voor de septemberroute uploadt, is het goed om alvast rekening te houden met de volgende voorwaarden.

Je mag maximaal één 5 (gemiddelde CE + SE) in de drie kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde hebben om in aanmerking te komen voor het Luzac septembertraject;

De duimvakregeling geldt niet, want de septemberroute vindt plaats in de maand augustus en dan gelden de slaag-zakregels voor schooljaar 2022-2023. De duimvakregeling maakt daar (vooralsnog) geen onderdeel van uit.

Het is belangrijk dat je je officiële cijferlijst uploadt! Haal deze vooraf op bij de school waar je bent gezakt. Houdt er rekening mee dat scholen sluiten tijdens de zomervakantie. Lukt het écht niet meer om je officiële cijferlijst te bemachtigen? Vul dan hieronder zelf je vakken en behaalde cijfers in. Vergeet daarbij ook de onderdelen van het combinatiecijfer niet, zoals maatschappijleer en het profielwerkstuk. Goed om rekening mee te houden: als je je cijfers op deze manier aanlevert, biedt het expertoordeel geen garanties.

Kosten

SE-vak afronden (Spaans Elementair, NLT of informatica): €4.000
Profielwerkstuk (her)schrijven of maatschappijleer: €2.000

Meer informatie

Om je beter te kunnen adviseren over de mogelijkheden van de septemberroute kun je contact opnemen met onze studieadviseur via 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al je vragen.