Pubers motiveren? Met de whitepaper van Luzac ontdekt u hoe u dat doet

TikTok inruilen voor huiswerk; dat doen weinig leerlingen graag. Heeft uw kind geen motivatie om aan huiswerk te zitten? Het gesprek erover aangaan kan lastig zijn. Maar het is wel van groot belang, omdat u natuurlijk wilt dat uw kind voldoende presteert. Hoe kunt u uw kind weer motiveren om de schouders eronder te zetten? In deze whitepaper van Luzac krijgt u de handvatten hiervoor aangereikt.

Sommige pubers gaan elke dag met plezier aan school. Terwijl de ander het ervaart als ‘de hel’. Pubers houden van overdrijven, maar de realiteit is dat sommige leerlingen ernstige motivatieproblemen hebben en zelfs dreigen uit te vallen. Ouders maken zich zorgen als hun kind met tegenzin naar school gaat – of misschien zelfs verzuimt. En soms is het ook heel verdrietig als u uw kind zo ziet worstelen met zichzelf. Gelukkig is er veel aan te doen. Wacht niet te lang tot uw zoon of dochter helemaal geen motivatie meer heeft, maar zoek naar oplossingen. Want die zijn er. Op school, maar zeker ook thuis.

In deze whitepaper leest u wat motivatie inhoudt en wat uw kind mogelijk kan (de)motiveren. Verschillende demotiverende situaties worden geschetst met voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u een goed beeld van eventuele oplossingen. Ten slotte geven wij u twaalf concrete tips waarmee u uw kind kunt helpen om zijn of haar motivatie terug te winnen. Zo doet uw kind weer met plezier zijn best voor school. En dat resulteert natuurlijk weer in mooie cijfers.

U ontvangt naast de whitepaper nog enkele informerende e-mails van ons betreft uw informatieaanvraag. 

Contact opnemen

Wilt u een vraag stellen over de whitepaper? Of wilt u weten hoe Luzac uw kind kan helpen om het maximale uit zichzelf te halen? Stuur ons een bericht naar [email protected] of bel naar 035 – 672 10 39.